Telšių policija pranešė apsivaliusi - atleisti trys prasižengę pareigūnai

Telšių policija praneša atleidusi tris pareigūnus, kurie savo darbą dirbo pažeisdami įstatymus. Nors viena pareigūnė skundė teismui savo atleidimą, į tarnybą jai nepavyko grįžti.

Telšių policija pranešė apsivaliusi - atleisti trys prasižengę pareigūnai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Telšių policija pranešė apsivaliusi - atleisti trys prasižengę pareigūnai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-16 13:03, atnaujinta 2017-05-16 13:08

Kaip pranešė Telšių apskrities VPK, praėjusiųjų metų rugpjūčio 23 d., Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate, Kelių policijos skyriaus pareigūno (gim. 1979 m.) atžvilgiu, viršijus tarnybinius įgaliojimus pristatant į komisariatą asmenį, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo.

Tarnybinis patikrinimas vykdytas ir dėl to paties skyriaus pareigūnės (gimusi 1990 m.) veiksmų. Ji, stebėdama neteisėtus kolegos veiksmus, sąmoningai nesiėmė jokių priemonių šiai veikai užkardyti bei nepranešė apie tai kompetentingoms institucijoms.

Atlikus išsamius tarnybinius patikrinimus ir ikiteisminio tyrimo veiksmus, praėjusią savaitę, teismo sprendimu šioje istorijoje galutinai padėtas taškas.

Po to kai į policijos komisariatą Telšiuose buvo pristatytas ir pareigūnui veikiant priešingai tarnybos interesams bei viršijus savo įgaliojimus neteisėtai panaudojus fizinę prievartą, sužalotas vyras, rugsėjo 28 d. du Telšių apskrities VPK pareigūnai, už pareigūno vardo pažeminimą, atleisti iš vidaus tarnybos sistemos.

Dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir piktnaudžiavimo tarnyba vykdytas ikiteisminis tyrimas pareigūno atžvilgiu nutrauktas pagal laidavimą, įtariamąjį perduodant asmeniui, kuris vertas teismo pasitikėjimo. 

Telšių apskrities VPK viršininko įsakymu iš vidaus tarnybos atleista pareigūnė, šį sprendimą apskundė Šiaulių apygardos administraciniam teismui. Vasario 13 d. nutarimu, pareiškėjos prašymas buvo tenkintas, panaikinant sprendimą policininkę atleisti iš vidaus tarnybos. Už priverstinę pravaikštą, pareigūnei taip pat priteistas 3395,45 eurų atlyginimas. 

Apskundus Šiaulių apygardos administracinio teismo sprendimą, gegužės 10 dieną, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija jį panaikino ir neskundžiama nutartimi konstatavo, kad pareigūnė, savo poelgiu pažeminusi pareigūno vardą, iš vidaus tarnybos atleista teisėtai. 

Už pareigūno vardo pažeminimą, šių metų balandžio 28 d. viršininko įsakymu atleista ir Veiklos skyriaus pareigūnė (gimusi 1990 m.), kurios atžvilgiu šiuo metu vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?