Detektyvas dėl šaligatvio plytelių: Lazdynų seniūnas buvo priverstas teisintis

Vilniaus policijai perduota filmuota medžiaga, kaip sostinės Lazdynų rajone porelė į savo automobilį krauna senas šaligatvio plyteles. Sostinės meras tai įvertino, kaip vagystę. Vėliau prasidėjo nesusipratimų virtinė, dėl kurių Lazdynų seniūnas buvo priverstas teisintis.

 Vilniečiai nufilmavo šaligatvio plyteles į savo mašiną krovusią porelę.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
 Vilniečiai nufilmavo šaligatvio plyteles į savo mašiną krovusią porelę.<br> Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

May 17, 2017, 11:27 AM, atnaujinta May 17, 2017, 5:23 PM

Apie įvykį socialiame tinkle „Facebook“ pranešė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Ačiū vilniečiams, kurie puikiai supranta, kad Vilnius yra mūsų visų.

Jei Grindoje su ūsuotais bebrais atsisveikinome ir vagystėms ten nebe vieta, tai dar nereiškia, kad vogti gali kiti (o kaip tik tai, panašu, ir nufilmuota).

Šios plytelės juk yra panaudojamos kitų Vilniaus pėsčiųjų takų remontui.

Policijai medžiaga, be abejo, pateikta", - socialiniame tinkle „Facebook“ parašė meras.

Filmuotoje medžiagoje matyti išardytas šaligatvis ir greta stovintis automobilis. Čia pat buvęs vyras filmuojančiam asmeniui patvirtina, kad ima senas šaligavio plyteles. Karto su juo buvusi moteris nieko nesako.

Filmuojantis asmuo dar bando klausti, kodėl porelė taip daro, tačiau negavęs įtikinamo atsakymo taria: „Aš paklausiu savivaldybės“.

„Seniūnas prašė įvykio aplinkybių nenagrinėti“

Vilniaus apskrities policijoje lrytas.lt sužinojo, kad pranešimas apie šį įvykį gautas per portalą ePolicija.lt antradienį. Pranešimo laikas - 6 val. 40 min. 

Pranešėjas nurodė, kad įvykis užfiksuotas pirmadienį apie 17 val. 15 min. Architektų g., netoli sankryžos su Erfurto g. Užklupta porelė teisinosi, kad ima tik senas plyteles.

Policijos pareigūnai, pabendravę su Lazdynų seniūnu netrukus konstatavo, kad tyrimas nebus pradėtas.

„Seniūnas nurodė, kad jokia materialinė žala nebuvo padaryta, nes plytelės senos, su pareiškimu seniūnija nesikreips, seniūnas prašo įvykio aplinkybių nenagrinėti“, - lrytas.lt informavo Vilniaus apskrities policijoje.

Pareigūnai teigia, kad tyrimui pradėti reikia nukentėjusiųjų pareiškimo, reikia žinoti ir patirtą žalą.

„Seniūnija žalos nepatyrė“

Pats Lazdynų seniūnas Vytautas Kirsnys lrytas.lt trečiadienį po pietų teigė, kad informacija dėl to, jog jis prašo įvykio aplinkybių nenagrinėti, yra ne visai tiksli.

„Aš policijai pasakiau, kad seniūnija nėra tų darbų užsakovas ir aš tos žalos negaliu pasakyti. Tai yra senas šaligatvis, jis yra išardytas. Tos senos šaligatvio plytelės yra sukrautos į krūvas. Darbų užsakovas yra Miesto ūkio ir transporto departamentas, jie turi sutartį su rangovine organizacija.

Tai gal čia jiems kam nors ta žala padaryta, gal jie tas plyteles kur nors išveža... Aš jau šito nežinau. Ne mes užsakovai tų darbų, tai kokia čia mums žala gali būti...“, - lrytas.lt sakė Lazdynų seniūnas.

Jis pripažįsta, kad kažkas važiuodamas pro šalį gal ir įsimetė plytelių į savo automobilį. Bet seniūnas neigia prašęs netirti įvykio: „Aš tik pasakiau, kad mums kaip seniūnijai žalos nėra padaryta“.

Pasak V.Kirsnio, Architektų g. remontuojama apie 300 metrus šaligatvio. Visiškai susidevėjęs šaligatvis keičiamas nauju, po remonto jis bus šiek tiek siauresnis.

Į policiją kreipsis rangovai

Vėliau Lazdynų seniūnas sostinės savivaldybei parašęs pasiaiškinimą teigė apgailestaujantis dėl įvykusių nesusipratimų.

„Kad aš neva policijai sakiau nepradėti tyrimo, tai yra netiesa, aš pasakiau tik kad negaliu pasakyti žalos dydžio, kita vertus dabar peržiūrėjus vaizdo įrašą matosi ir pažeidėjai ir automobilio numeris.

Man regis policijai tikrai nereikia atsiklausti seniūno pradėti tyrimą ar ne esant akivaizdžiam pažeidimui. Mano žodžių, kad nepradėti tyrimo nebuvo, buvo netinkamai interpretuotas mano komentaras,

Labai apgailestauju, kad įvyko toks nesusipratimas, kuris diskredituoja Vilniaus miesto savivaldybę ir mane , kaip valstybės tarnautoją“,- pasiaiškinime parašė seniūnas.

Vilniaus savivaldybės atstovai teigia, kad dėl plytelių vagystės į policiją su prašymu pradėti tyrimą kreipsis rangovai - bendrovė „Lemminkainen Lietuva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.