Vėl atkuto Kauno bankomatų plėšikai

Kaune beveik septynis mėnesius tylėję bankomatų plėšikai vėl ėmėsi nusikalstamų žygių – per savaitę dviejose vietose susprogdinti bankomatai. Abu sykius plėšikams pavyko dingti su pinigais.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas TRAINYS LR korespondentas

May 20, 2017, 9:43 AM, atnaujinta May 20, 2017, 11:58 PM

„Atskleisti išpuolius prieš bankomatus yra sudėtinga, nusikaltėliai dar ieškomi“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Gegužės 18-osios naktį buvo susprogdintas ir išplėštas SEB bankomatas M.Gimbutienės gatvėje esančioje „Šilo“ parduotuvėje, o gegužės 11-ąją nusikaltėliai ištuštino bankomatą Šiaurės prospekte įsikūrusiame prekybos centre „Iki“.

„Šile“ ketvirtadienio naktį buvo suniokoti net du bankomatai – plėšikų taikinys buvo SEB, bet sprogimo banga nuostolių pridarė ir greta stovinčiam „Swedbank“ elektroniniam įrenginiui su pinigais.

Per kelias minutes atvyko penki policijos ir keturi saugos tarnybos ekipažai, tačiau hidroelektrinės link „Audi“ automobiliu nurūkusiems nusikaltėliams pavyko pasprukti.

Pagrobta suma gali sudaryti ne vieną dešimtį tūkstantį eurų.

Pirminiais duomenimis, SEB bankomatą ištuštino trys kaukėti plėšikai.

Gegužės 11-osios naktį į Šiaurės prospekte veikiančią parduotuvę „Iki“ pareigūnai taip pat atvyko per 3 minutes, bet nusikaltėliams tiek laiko pakako dingti. Jų grobis – 13 tūkst. eurų.

Įtariama, kad šiuos nusikaltimus įvykdė ta pati gauja.

Dauguma Kauno mieste įvykdytų bankomatų plėšimų liko neatskleisti.

Pareigūnams pavyko sučiupti tris įtariamuosius tik 2015 metų spalio 8-osios naktį Karmėlavos miestelyje, prekybos centre „Express Market“, įrengto SEB bankomato sprogdinimu ir 91 tūkstančio eurų pagrobimu, tačiau kitais atvejais tyrimai nevyko taip sklandžiai.

Iki šiol neaišku, kas 2015 metų balandžio 9-osios naktį pagrobė Kauno prekybos centre „Molas“ esantį SEB bankomatą ar 2016 metų spalio 12-osios naktį po sprogimo nespėjo išnešti kapsulių su pinigais iš bankomato, esančio prekybos centre „Maxima“ Vaidoto gatvėje Kaune.

Nenustatyta ir kas 2016 metų spalio 24-osios naktį mėgino susprogdinti bankomatą pakaunės Ramučių miestelyje. Tada prekybos centre „Iki“, išlaužę užraktą, plėšikai prileido į vidų dujų, bet bankomatas nesprogo.

Išpuolis „Mole“ – vienas sėkmingiausių visų laikų Lietuvos bankomatų plėšikų operacijų. Tai buvo pirmas gaujų taikinys Kaune įvedus eurą.

Nusikaltimui buvo itin kruopščiai pasirengta – vagys pagrobė „Audi 100“ ir mikroautobusą „Volkswagen Transporter“.

Automobiliu „Audi“ jie taranavo stiklinę vitriną, išvertė bankomatą ir pernešė jį į mikroautobusą. Nusikaltėliai juo dingo sudeginę „Audi“ prie „Molo“.

Nuvykę į atokią vietovę Prienų rajone, jie padegė „Volkswagen Transporter“ ir su pavogtu bankomatu dingo.

Buvo skelbiama, kad vagių grobio suma – šešiaženklė.

Atskleisti bankomatų plėšimus nelengva, nes nusikaltėliai visuomet dėvi kaukes ir tamsius rūbus, dažnai nepalieka pirštų atspaudų, ugnimi sunaikina visus įkalčius, į nusikaltimo vietą vyksta vogtais automobiliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.