Dėl kompozitoriaus nužudymo teisiamas S.Jankauskas: "Mano ir T.Dobrovolskio politinės pažiūros sutapo"

"Vladimiras Putinas yra jėga, blogio jėga", - taip esą prieš mirtimi pasibaigusias muštynes kalbėjo kompozitorius Tomas Dobrovolskis.

 S.Jankauskas teisme teigia prie T.Dobrovolskio neprisilietęs net pirštu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 S.Jankauskas teisme teigia prie T.Dobrovolskio neprisilietęs net pirštu.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 3:24 PM, atnaujinta May 24, 2017, 3:29 PM

Apie tokius iš T.Dobrovolskio lūpų girdėtus žodžius trečiadienį Vilniaus apygardos teisme prabilo kompozitoriaus nužudymu kaltinamas Skirmantas Jankauskas.

Pasak S.Jankausko, 2014 metų gruodžio 23-osios vakarą jis į Vlniuje, Vingrių gatvėje esantį barą nuėjo su draugu Martynu Prakapu. Po kiek laiko prie judviejų prisijungė Vytenis Matulevičius ir jo draugė Ieva.

"Mes sėdėjome, kalbėjomės, apie politiką taip pat", - pasakojo S.Jankauskas. 

Vienu metu į jų pokalbį įsikišo nukentėjusiuoju šioje byloje pripažintas Mindaugas Šulinskas. V.Matulevičius liepė jam nesikišti, tačiau jis pokalbį tęsė.

Pasak V.Jankausko, nors jo ir M.Šulinsko politinės pažiūros labai skyrėsi, tačiau jis su juo aiškintis santykių nepuolė. Esą pakalbėjo ir net draugiškai paspaudė jam ranką.

Po kiek laiko prie M.Šulinsko priėjo rusiškai kalbantis vyras, kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo Andrejus Karačiūnas ir abu toliau kalbėjo, koks V.Putinas yra geras prezidentas.

"Po to išėjau parūkyti", - kalbėjo teisiamasis. Būtent šiuo momentu prie jo esą ir priėjo T.Dobrovolskis su šunimi.

Kompozitorius esą paklausė, kam čia patinka V.Putinas, o po to pasakė, kad V.Putinas yra jėga ir pridūrė, kad tai blogio jėga. 

"Supratau, kad mūsų pažiūros sutampa", - sakė S.Jankauskas. 

Po vidurnakčio, pasak teisiamojo, jis su draugais susiruošė eiti namo, tačiau tik išėję iš baro pastebėjo, kad prie jų artėja nepažįstamų žmonių kompanija. Kaip paaiškėjo vėliau, šiuos žmones pasikvietė V.Matulevičius.

Prasidėjus muštynėms, S.Jankausko teigimu, jis stovėjo nuošalyje ir į jas nesivėlė. Tik kartą, kai kažkuris iš mušeikų pribėgo ir trenkė M.Prakapui, jį stumtelėjo. 

"Aš nemušiau T.Dobrovolskio ir jo nespardžiau. Aš net nebuvau prie jo prisilietęs. Nebūčiau tai galėjęs padaryti, nes tarp manęs ir jo buvo keli žmonės", - teigė S.Jankauskas.

Kitų teisiamųjų parodymus, kad būtent jis spardė ant žemės nukritusį T.Dobrovolskį, S.Jankauskas pavadino šmeižtu ir sakė manantis, kad kompozitorių spardyti galėjo Paulius Leščinskas, kuriam šioje byloje yra pareikšti kaltinimai tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pasak S.Jankausko, muštynės truko labai trumpai, jis stovėjo toliau nuo visų besimušančių, todėl kas kam trenkė ir kas ką spardė, nematė.

"Tuo metu mums neatrodė, kad šitos muštynės yra kažkas daugiau nei tik išgėrusių žmonių santykių aiškinimasis", - tvirtino S.Jankauskas.

Kartu su S.Jankausku dėl T.Dobrovolskio nužudymo taip pat yra teisiami Karolis Pociūnas ir Audrius Šalna. Dar trims muštynių dalyviams P.Leščinskui, V.Matulevičiui ir Edgarui Petruškevičiui yra pareikšti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir sveikatos sutrikdymu.

Per muštynes prie baro "Vingrių17" T.Dobrovolskiui lietsargiu kažkas perdūrė akį, buvo pažeistos smegenys. sąmonės mirė 2015 metų sausio 6-osios rytą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.