Kauno teisme – narkotikų prekeivės triumfas: ji paleista posėdžių salėje

Kruopšti teisėsaugos pareigūnų operacija, siekiant demaskuoti Kaune vykstančią prekybą kvaišalais, beveik nuėjo perniek - vienas įkliuvusiųjų išteisintas, o kitas atsipirko švelnia bausme. 

 Kaltinamieji džiaugėsi sprendimu.<br> lrytas.lt montažas.
 Kaltinamieji džiaugėsi sprendimu.<br> lrytas.lt montažas.
 Kauno apylinkės teismas narkotikų platinimo byloje N.Rudenok skyrė lygtinę nelaisvės bausmę, o G.Vyšniauską - išteisino.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
 Kauno apylinkės teismas narkotikų platinimo byloje N.Rudenok skyrė lygtinę nelaisvės bausmę, o G.Vyšniauską - išteisino.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-30 19:34, atnaujinta 2017-05-30 19:44

Dėl ginklų ir narkotikų į baudžiamojon atsakomybėn patraukta 46 metų kaunietė Nataša Rudenok ir jos bendraamžis Gintaras Vyšniauskas antradienį po Kauno apylinkės teismo nuosprendžio lengviau atsikvėpė. 

Neteisėtu šaunamojo ginklo laikymu ir disponavimu kvaišalais kaltinamai bedarbei N.Rudenok skirta lygtinė 2 metų ir 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė – kalėjime ji neatsidurs, jei per dvejus metus nepadarys naujo nusikaltimo. 

Moteris buvo įpareigota pradėti dirbti arba registruotis darbo biržoje, neišvykti iš gyvenamosios vietos be jos priežiūrą vykdančios institucijos leidimo. 

Iki nuosprendžio paskelbimo suimta buvusi N.Rudenok triumfavo – ji buvo paleista teismo posėdžių salėje. 

Niekur nedirbantis, anksčiau jau dusyk teistas narkotikų platinimo bylose kaunietis G.Vyšniauskas iš balos išlipo visiškai sausas – teisėjas Dainius Ročys nusprendė, jog slapto sekimo medžiaga, pokalbių telefonu išklotinės negali būti pakankamai svarus įrodymas, jog šis vyras pardavė N.Rudenok metaamfetaminą ir kanapes. 

G.Vyšniauską policija sekė, kai jis automobiliu „Chrysler Voyager“ 2015 metų  gegužės 11 dieną, atvyko prie N.Rudenok namų, esančių Partizanų gatvėje. 

Ta pačią dieną policijos kriminalistai N.Rudenok namuose atliko kratą ir rado narkotikus. 

Moteris prisipažino gegužės 11-ąją prieš kratą metaamfetaminą pardavusi narkomanui B.B., kuris taip pat buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, tačiau ikiteisminio tyrimo metu mirė. 

G.Vyšniauskas tvirtino lankydavęs N.Rudenok, bet veždavęs jai ne narkotikus, o likerį. 

Pastaroji taip pat neigė pirkusi iš šio kauniečio kvaišalus. 

Narkotikus ji esą įsigijo Kauno studentų miestelyje iš kito asmens, iki kratos likus dviem dienoms. 

Teismas, spręsdamas dėl kaltės, negali remtis vien tik slapto sekimo pažyma bei telefoninių pokalbių išklotinėmis“, – pareiškė teisėjas D.Ročys, išteisinęs G.Vyšniauską. 

N.Rudenok, nors ir pripažinta kalta dėl narkotikų platinimo, belangės išvengė. 

Ši moteris įkliuvo ir dėl nelegalaus šaunamojo ginklo laikymo – Italijos pramoninės gamybos 6 milimetrų kalibro dujinį revolver „Umarex“ su raketų paleidimo antgaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.