Prokuratūrą įtariamąjį miško padegimais Neringoje nori nuolat kontroliuoti

Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūroje yra atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl saugomų teritorijų ar saugomų gamtos objektų sunaikinimo ar suniokojimo ir dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Prokurorė trečiadienį kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės – intensyvios priežiūros – įtariamajam skyrimo.

Prokuratūrą įtariamąjį miško padegimais Neringoje nori nuolat kontroliuoti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Prokuratūrą įtariamąjį miško padegimais Neringoje nori nuolat kontroliuoti.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 12:46 PM, atnaujinta May 31, 2017, 5:59 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, savaitės pradžioje buvo gautas Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovų pranešimas, jog Klaipėdoje, Savanorių gatvėje apie 6 valandą ryto buvo užfiksuoti du gaisro židiniai, tarp kurių yra nemažas atstumas, tad iš karto įtarta, kad tai gali būti tyčinis padegimas.

Tos pačios dienos pavakarę ugniagesiai pranešė, jog greta Onkologinės klinikos užfiksuoti dar šeši gaisro židiniai įvairiuose miško plotuose ir išdegęs apie 50 arų plotas. Čia taip pat įtarta tyčinė žmonių veikla.

Na, o naktį iš pirmadienio į antradienį pareigūnams buvo pranešta, kad dega „Kino studija“. Atvykę į įvykio vietą patruliai aptiko 20-metį vaikiną ir 21-erių merginą, kurie nurodė, jog jų 18-metis bičiulis vykdo padegimus, o jie iškvietę ugniagesius.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių rinktinės pareigūnai sulaikė 18-metį Klaipėdos rajono gyventoją, kuris įtariamas neseniai padegęs mišką Melnragėje bei sukėlęs gaisrus Neringoje.

Dėl visų šių nusikalstamų veikų buvo pradėti trys ikiteisminiai tyrimai, tačiau visi jie sujungti į vieną.

Trečiadienį apie 14 val. Klaipėdos miesto apylinkės teisme vyks posėdis, kurio metu teismas spręs ar tenkinti prokurorės prašymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.