Sadistišku sūnaus nužudymu kaltinama kaunietė palikta už grotų

Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija atmetė kaunietės 30 metų Ilmos Bogovičienės gynėjo skundą, kuriuo jis prašė pakeisti švelnesnėmis kardomąsias priemones itin žiauriu mažamečio bejėgiškos būklės sūnaus nužudymu kaltinamai moteriai.

 I.Bogovičienei nepavyko ištrūkti į laisvę.<br> A.Karaliūno nuotr.
 I.Bogovičienei nepavyko ištrūkti į laisvę.<br> A.Karaliūno nuotr.
 I.Bogovičienei nepavyko ištrūkti į laisvę.<br> A.Karaliūno nuotr.
 I.Bogovičienei nepavyko ištrūkti į laisvę.<br> A.Karaliūno nuotr.
 I.Bogovičienei nepavyko ištrūkti į laisvę.<br> A.Karaliūno nuotr.
 I.Bogovičienei nepavyko ištrūkti į laisvę.<br> A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2017, 4:43 PM, atnaujinta May 31, 2017, 4:50 PM

Kaunietė kaltinama tyčia sistemiškai leidusi mažamečiam bejėgiškos būklės sūnui daugybinį skaičių injekcijų švirkštu į poodį ir tiesiogiai per kateterį į veną nenustatytą kiekį cheminės medžiagos formalino, ir tai tapo jo mirties priežastimi.

Moteris įtariama taip kankinusi sūnų apie metus laiko, nuo 2011 metų liepos iki 2012 metų birželio, gulėdama Kauno klinikose ir Santaros klinikų Vaikų ligoninėje. 

I. Bogovičienė buvo laikinai sulaikyta 2016 m. kovo 15 d., kitą dieną jai buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, jis tęsiamas iki šiol.

Pastarąjį kartą suėmimas Kauno apygardos teismo nutartimi buvo pratęstas 2017 m. gegužės 17 d., motyvuojant tuo, kad moteris gali bėgti (slėptis) nuo teismo ir daryti naujus nusikaltimus.

Kaltinamosios gynėjas apskundė šią nutartį, prašydamas teismo švelnesnių kardomųjų priemonių, motyvuodamas, kad I. Bogovičienės sugyventinis gali sumokėti piniginį užstatą (iki 5 tūkstančių eurų), kad moteris šios bylos procese yra suimta jau labai ilgą laiką, kad neįvertinti atliekant kardomąjį kalinimą išduoti teigiamai ją charakterizuojantys duomenys. 

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad Kauno apygardos teismo priimta nutartis yra teisėta ir pagrįsta. Kauno apygardos teismas įvertino visus duomenis, turinčius reikšmės pratęsiant suėmimo terminą: I. Bogovičienė inkriminuotos nusikalstamos veikos sunkumą, jai gresiančią bausmę, jos socialinius ryšius, asmenybę bei kitus. 

Teismas nustatė, kad I. Bogovičienė yra išsituokusi, 3 kartus teista, pastaruoju metu nedirbo, taigi legalaus pragyvenimo šaltinio neturi, savo dviejų mažamečių vaikų neaugina (jie atiduoti kitų asmenų globai), jos socialiniai ryšiai silpni, ji gyvena sugyventiniui priklausančiame bute, sau priklausančio nekilnojamojo ar kito vertingo privalomai registruotino turto neturi – visa tai rodo, jog kaunietė nėra saistoma tvirtų socialinių ar šeiminių ryšių. Taigi šių aplinkybių visuma suponuoja pagrįstą manymą, kad kaltinamoji, siekdama išvengti gresiančios atsakomybės ir bausmės, bėgs (slėpsis) nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo.

Teisėjų kolegijos vertinimu, faktinės bylos aplinkybės pagrindžia būtinybę taikyti kaltinamajai I. Bogovičienei griežčiausią kardomąją priemonę.

Moteris kaltinama padariusi labai sunkų nusikaltimą, už kurio padarymą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Vien jau inkriminuojamo nusikaltimo sankcijoje numatyta itin griežta gresianti laisvės atėmimo bausmė yra pakankamas pagrindas taikyti griežčiausią kardomąją priemonę

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.