Kūdikį sužalojusi motina prie jo negalės artintis tris mėnesius

Pusketvirto mėnesio sūnų sužalojusią 22 metų alytiškę Alytaus rajono apylinkės teismas įpareigojo tris mėnesius – iki rugsėjo antros dienos gyventi atskirai nuo nukentėjusiojo ir uždraudė artintis prie jo mažiau kaip dešimt metrų atstumu. 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-02 17:29


Mažylio motina ir jo 21 metų tėvas po pusantros paleisti iš areštinės, bet abiem pareikšti įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio šeimos nario sveikatos sutrikdymo. Už tai gresia bausmė iki penkerių metų nelaisvės. 


Močiutė nukentėjusį kūdikį šiandien parsivežė į savo namus iš Kauno klinikų, kur prie jo ir budėjo, ir parašė Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių skyriui prašymą skirti jai anūko laikinąją globą.

55 metų moteris netiki, kad tėvai tyčia galėjo sužaloti mažylį, nes juo labai rūpinosi. Motina esą tvirtinusi, jog neatsargiai per stipriai patraukė sūnaus koją keisdama sauskelnes.


Anksčiau jauna pora vaiko teisių skyriui  nebuvo žinoma.  


Trečiadienį, gegužės 31 dieną, blaivūs tėvai apie 11 valandą 30 minučių atvežė savo sūnelį į Alytaus apskrities Stasio Kudirkos ligoninės priėmimo skyrių, kur jam buvo nustatytas dešinės kojos sutinimas dėl galimo uždegimo ir ant abiejų skruostų pastebėtos kraujosruvos, todėl medikei kilo įtarimas, ar prieš kūdikį nebuvo panaudotas smurtas. Apie tai ligoninė pranešė policijai.


Bet kūdikis, lydimas tėvų, greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo skubiai išvežtas į Kauno klinikas. Čia jam nustatytas blauzdikaulio lūžis. Pavojus gyvybei negrėsė. 


Tą patį vakarą klinikose tėvus apklausė iš Alytaus atvykę policijos pareigūnai ir sulaikę juos parsivežė į areštinę.


Po papildomų apklausų vakar vakare  motinai ir tėvui Alytaus apskrities policijos komisariate  buvo pareikšti įtarimai dėl nesunkaus mažamečio sūnaus sveikatos sutrikdymo.

 
Iš pradžių ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl smurto artimoje aplinkoje, bet po apklausų  pakeistas. Įvykį tiriantys pareigūnai kol kas apie jį neteikia jokios informacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.