Vieną žmogų užmušęs, du į komą pasiuntęs kelių monstras vėl pašiurpino pareigūnus

 

 Taip atrodė mašinos po A.Stiklioraičio (nuotr.) sukeltų avarijų. Nepaisant tragiškų pasekmių, jis toliau nepaisė draudimo sėsti prie vairo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Taip atrodė mašinos po A.Stiklioraičio (nuotr.) sukeltų avarijų. Nepaisant tragiškų pasekmių, jis toliau nepaisė draudimo sėsti prie vairo.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 2:05 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 4:02 PM

Kelyje šiurpias nelaimes sėjęs 30-metis kaunietis Arūnas Stiklioraitis net ir teismo metu šiurkščiai pažeidė Kelių eismo taisykles, o valstybinės institucijos niekaip nesugeba jo sutramdyti. 

Vykstant teismo procesui po mirtimi pasibaigusios avarijos, kuri buvo prilyginta tyčinei žmogžudystei, A.Stiklioraitis padarė dar vieną pažeidimą – vairavo mašiną, neturėdamas teisės to daryti. Policijos patruliai jį sustabdė A.Juozapavičiaus prospekte vairuojantį „Toyota Avensis“. 

34 kartus baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, dusyk  nutvertas girtas, greitį smarkiai viršijęs vyras, atrodo, net ir praradęs teises tyčiojasi iš įstatymų, o pareigūnai bejėgiškai stebi kelių monstro siautulį. 

Kauno apylinkės teismas už vairavimą be teisių A.Stiklioraičiui skyrė 360 eurų dydžio baudą. 

Tačiau praeities įvykiai ne kartą parodė, jog baudos ir teisių atėmimai šiam žmogui yra visiškai neveiksmingi. 

Teisme – kelių monstro skundas

2017 metų vasarį A.Stiklioraitis buvo nuteistas kalėti 11 metų – Kauno apygardos teismas jį pripažino kaltu dėl tragiškos avarijos, per kurią žuvo 22 metų kaunietis Eimantas Motiejaitis, o jo 23 metų sužadėtinė Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista. Kelių erelis sukėlė avariją Kauno centre lėkdamas maždaug 150 km per valandą greičiu. 

Tai – tik trečia byla Lietuvoje, kai tragiškas pasekmes sukėlęs vairuotojas teisiamas dėl tyčinės žmogžudystės. 

Penktadienį Lietuvos apeliacinis teismas svarstė A.Stiklioraičio skundą – jis kratėsi kaltės, o ją nesėkmingai bandė prisiimti jo 25 metų draugas Darius Vilūnas. Esą A.Stiklioraitis sėdėjo keleivio vietoje. 

A.Stiklioraitis prašė panaikinti jam nepalankų Kauno apygardos teismo nuosprendį, o jo aukų artimieji ir advokatas – palikti galioti griežtą verdiktą. Skundo svarstymo baigtis paaiškės liepą. 

Avarijos – itin skaudžios

Vykstant teismo procesui dėl E.Motiejaičio žūties ir G.Labanauskaitės sunkaus sveikatos sutrikdymo, A.Stiklioraitis, nekreidamas dėmesio į sankcijas, sėdo prie „Toyota Avensis“ vairo. 

2015 metais jam buvo uždrausta vairuoti transporto priemones trejiems metams už kitą skaudžią avariją – 26 metų kauniečio Igno Bankausko sunkų sužalojimą. 

2013 metų spalį A.Stiklioraitis, automobiliu „Volkswagen Golf“ skriedamas 116 kilometrų per valandą greičiu, Kaune, H. Ir O.Minkovskių gatvėje, rėžėsi į „Honda Civic“, vairuojamą I.Bankausko. Pastarasis liko gyvas per stebuklą po du mėnesius trukusios komos.  

Praėjus vos keliems mėnesiams nuo I.Bankausko sužeidimo, 2014 metų sausio 30 dieną A.Stiklioraitis sukėlė avariją Kauno centre esančioje Karaliaus Mindaugo ir A.Juozapavičiaus prospektų sankryžoje – vairuodamas „Mercedes Benz“ ir gerokai viršydamas greitį, jis trenkėsi į „Opel Astra“, kuriame sėdėjo E.Motiejaitis ir G.Labanauskaitė. Vaikinas žuvo, o mergina ilgą laiką išbuvo be sąmonės, jai trūko plautis, buvo pašalina blužnis. 

Šios avarijos tyrimas ir svarstymas teismuose trunka jau pusketvirtų metų. A.Stiklioraitis šiuo metu yra laisvėje – kalėjime jis atsidurtų, jei būtų atmestas jo skundas Apeliaciniam teismui. 

„Vieną žmogų kelyje užmušė, kitus du pasiuntė į komą ir toliau sėdo prie vairo. Valstybė nepajėgia tokių žmonių sutramdyti“, – piktinosi žuvusio jaunuolio tėvas Šarūnas Motiejaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.