Ievos Strazdauskaitės nužudymas: įtariamųjų ratas gali išsiplėsti, jų šeimose tvyro neviltis

Teismui pratęsus įtariamųjų Ievos Strazdauskaitės pagrobimo ir nužudymo byloje suėmimą portalą lrytas.lt pasiekė naujos žinios apie nusikaltimo tyrimą. Nepatvirtintais duomenimis, įtariamųjų ratas byloje išsiplėtė. 

 I.Strazdauskaitės nužudymo byloje gali padaugėti įtariamųjų.<br> T.Bauro nuotr.
 I.Strazdauskaitės nužudymo byloje gali padaugėti įtariamųjų.<br> T.Bauro nuotr.
 I.Strazdauskaitės nužudymo byloje gali padaugėti įtariamųjų.<br> T.Bauro nuotr.
 I.Strazdauskaitės nužudymo byloje gali padaugėti įtariamųjų.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 8, 2017, 3:49 PM, atnaujinta Jun 9, 2017, 6:29 PM

Portalui apie tai pasiteiravus žmogžudystės tyrimui vadovaujančio Generalinės prokuratūros prokuroro Ginto Ivanausko, pastarasis nukreipė į Komunikacijos skyrių, o šio skyriaus vedėja Elena Martinonienė  pažadėjo, kad atsakymas bus pateiktas penktadienį. 

Iškart po nusikaltimo, įvykdyto kovą, pareigūnai paskelbė apie šešis įtariamuosius – keturi iš jų, romų tautybės kėdainiečiai, įtariami tiesiogiai dalyvavę pagrobime ir nužudyme. 

Portalo kalbintas Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis ir kiti teisėsaugos pareigūnai šios informacijos nepaneigė, bet plačiau apie tyrimą žadėjo pakomentuoti penktadienį per spaudos konferenciją. 

Tuo metu keturių nuo kovo suimtų čigonų šeimose tvyro neviltis. 

„Žinia apie Manto suėmimo pratęsimą mane labai nuliūdino. Norėčiau jį pamatyti, apsikabinti, paklausti, kas iš tikrųjų įvyko. Tačiau dabar nežinia, kada mudu galėsime susitikti. Nuotaika – itin slogi. 

Netikiu, kad sūnus galėjo grobti, o juolab žudyti merginą. Man jis laiške rašė, kad jos nebuvo pirštu palietęs, o draugus bijojo stabdyti, kad pats nesulauktų smūgių. 

Mantas – taikaus būdo, jis nieko negalėtų nuskriausti“, – ketvirtadienį pasakojo vieno įtariamųjų, 24 metų Manto B., motina Adelė B. 

Paklausta apie kitus įtariamuosius žudikus, Manto pusbrolius 26 metų Karolį B. ir 23 Leoną B., moteris jau nebuvo tokia kategoriška: „Tai tylūs jaunuoliai, bet tylios kiaulės gilią šaknį knisa.“ 

Leono B. šeimą pažįstantis kėdainietis, vardu Antanas, lrytas.lt tvirtino, jog šio jaunuolio tėvas smarkiai sielvartauja dėl sūnaus ir jam pareikštų įtarimų kraupiu nusikaltimu. 

Sulaikius įtariamuosius, Karolio B. tėvai buvo net palikę savo būstą Kėdainiuose, J.Basanavičiaus gatvėje, bet dabar jau yra sugrįžę. Kaimynams susidarė įspūdis, kad jie tapo užsidarę. 

Kovą operatyviai išaiškinus nusikaltimą, įtarimai buvo pareikšti šešiems asmenims, du iš jų teismo laukia laisvėje, nes, kaip buvo manoma, tiesiogiai prie nužudymo neprisidėjo.

Sprendžiant iš Manto B. laiško, merginos budeliai savo kaltę neigia, verčia vieni kitiems. 

„Girdėjau, kad Karolis ir Mantas neigia žudę merginą. Karolis davė parodymus prie tos vietos, kur buvo rastas aukos kūnas, tačiau pats galėjo ir nežudyti merginos“, – kalbėjo įtariamųjų dėdė Petras B.

Kalbama, jog iš pat pradžių prisipažino tik agresyviu charakteriu garsėjantis Leonas B., kuris anksčiau buvo teistas dėl virtinės plėšimų ir vos išvengė kalėjimo už žmogžudystę. Į teisėsaugos akiratį jis yra patekęs nuo 14 metų. 

Kiti trys suimti Leono B. bendrininkai taip pat yra teisti. 

Kėdainiuose suburta čigonų gauja užsiėmė plėšimais, grobė automobilius. 

2017 metų kovo 5-osios vakarą greitkelyje ties Elektrėnais pagrobtai I.Stazdauskaitei kastuvu į galvą buvo smogta keliolika kartų, o iš viso ji sulaukė keliasdešimties smūgių. 

Nusikaltėlius masino iš Plungės į Vilnių vykusios merginos prabangus 2016 metų laidos „Audi“ automobilis, prie kurio vairo ji sėdėjo.

Auką nusikaltėliai užpuolė tyčia sukėlę avariją – trenkėsi savo automobiliu į I.Strazdauskaitės „Audi“.

I.Strazdauskaitė buvo įgrūsta į automobilio BMW bagažinę ir nuvežta į Kėdainių rajoną. 

Ten, įtariama, ji buvo itin žiauriai nužudyta, o kūnas paslėptas Daukšių aerodromo teritorijoje.

Kovo 10 dieną merginos kūnas rastas Kėdainių rajone, jis buvo užkastas karinio poligono teritorijoje, o  I.Strazdauskaitės „Audi“ buvo rasta Žeimių apylinkėse (Jonavos r.) esančiame miške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.