Skandintojai kalėjimo išvengė

Į upę įmetę gyvą moterį ir ją nuskandinę teisiamieji nėra žudikai. Prieš teismą stojusių sutuoktinių pora nuteisti tik dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Gyvą Gražiną Mazgelienę į upę įmetę ir nuskandinę teisiamieji išvengė realios bausmės.<br> M.Patašiaus nuotr.
Gyvą Gražiną Mazgelienę į upę įmetę ir nuskandinę teisiamieji išvengė realios bausmės.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas („Lietuvos rytas“)

Jun 13, 2017, 6:50 AM, atnaujinta Jun 13, 2017, 6:51 AM

Panevėžio apylinkės teismas paskelbė nuosprendį sutuoktinių 37 metų Valerijaus Raskazovo ir 20-metės jo žmonos Lauros Raskazovienės byloje.

Gyvą Gražiną Mazgelienę į upę įmetę ir nuskandinę teisiamieji išvengė realios bausmės, nors ją skirti buvo prašiusi prokurorė. Anksčiau teistam V.Raskazovui paskirta 3 metai ir 10 dienų, L.Raskazovienei – 2 metai nelaisvės. Abiem bausmės vykdymas atidėtas 2 metams.

Žuvusios moters vyrui Arminui Mazgeliui ir dukrai iš teisiamųjų priteista po 4 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti ir per 5 tūkst. eurų turtinei žalai padengti.

Šventė sezono atidarymą

Teisiamiesiems skirta lygtinė bausmė papiktino A.Mazgelį. Vyras siekė, kad sutuoktiniai būtų pripažinti kaltais dėl tyčinės žmogžudystės.

Užuot iškvietę medikus, teisiamieji nusprendė, kad moteris negyva, ir sukurpė baisų kūno atsikratymo planą.

Našlys sakė, kad rankų nenuleis ir nuosprendį apskųs.

Paslaptingai G.Mazgelienė iš namų pradingo prieš metus. Tą lemtingąją dieną Mazgeliai šventė sezono atidarymą. Sutuoktiniai žiemą gyvendavo mieste, o vasarą persikeldavo į kaimą.

Pas juos buvo užėję tai vieni, tai kiti kaimynai. Vakare atvažiavo ir Raskazovai, norėję pasiskolinti automobilio priekabą.

Kūną aptiko žvejys

Pavargęs nuo svečių šeimininkas nuėjo miegoti. Su Raskazovais ir dar vienu kaimynu (jis netrukus išėjo namo) liko G.Mazgelienė.

Apie antrą valandą nakties atsibudęs A.Mazgelis namus rado tuščius. Kambariuose degė šviesos, bet žmonos nebuvo, gulėjo numestas jos mobilusis telefonas.

Pradingusios moters ieškojo artimieji, vietos gyventojai ir policininkai.

Tik po dviejų savaičių jos kūną upėje atsitiktinai aptiko žvejys. Kūnas buvo gerokai apiręs.

Į upę įmetė dar gyvą

Pradėję tyrimą pareigūnai išsiaiškino, kad prie moters mirties nagus prikišo Raskazovai.

Iš pradžių Panevėžio apygardos prokuratūra sutuoktinius apkaltino žmogžudyste, bet vėliau kaltinimus pakeitė į neatsargų gyvybės atėmimą.

Bylos duomenimis, radę po automobiliu be sąmonės gulinčią moterį teisiamieji pamanė, jog ji negyva. Kūną sutuoktiniai įsimetė į bagažinę ir nuvažiavę prie upės įmetė į vandenį. Vėliau ekspertai nustatė, kad moteris į vandenį buvo įmesta dar gyva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.