Dvylikametės žagintojams teismas buvo itin gailestingas

Dvylikametę mergaitę žaginę namiškiai išvengė kalėjimo. Iškrypėlių pagailėjęs Šiaulių apygardos teismas jiems skyrė su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes.

Išniekinta mergaitė apie patirtą siaubą papasakojo socialinei darbuotojai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Išniekinta mergaitė apie patirtą siaubą papasakojo socialinei darbuotojai.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 2:58 PM

Socialinė darbuotoja negalėjo patikėti, kad mergaitę išties galėjo išniekinti brolis ir pusbrolis. Tačiau pareigūnų atliktas tyrimas patvirtino – mažametė išties buvo tapusi iškrypėlių auka.

Pirmą kartą dvylikametė buvo išniekinta prieš metus. Mergaitė su neseniai 14-ąjį gimtadienį atšventusiu broliu ir 17-mečiu pusbroliu vežė močiutei bulvių.

Pakeliui iškrypėliai sugriebė mergaitę ir pririšo prie medžio. Auka buvo žaginama pasikeičiant – vienas mergaitę laikė, o kitas tenkino iškrypėliškas fantazijas.

Prigrasinta mažametė niekam neprasitarė apie išgyventą košmarą. Bet jis netrukus pasikartojo: brolis ir pusbrolis ją užpuolė namuose.

Prie stalo ir radiatoriaus pririšta mažametė vėl buvo išžaginta.

Nors pusbrolis pagrasino auką užmušiąs, dvylikametė papasakojo, kas vyksta šeimoje, socialinei darbuotojai. Ši išsyk kreipėsi į prokuratūrą.

Iškrypėlių kaltė buvo įrodyta, bet valstybės kaltintoja paprašė teisiamųjų neįkalinti ir skirti lygtinę bausmę. Motyvuota, kad abu nusikalto nesulaukę pilnametystės.

Šiaulių apygardos teismas vyresniajam žagintojui penktadienį skyrė 5 metų įkalinimo bausmę, bet jos vykdymą atidėjo 3 metams. Seserį išniekinusiam paaugliui skirta 3,5 metų įkalinimo bausmė, bet ji atidėta 2,5 metų.

   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.