JAV kareivis nusprendė nusilengvinti ant Vidaus reikalų ministerijos

Vilniuje sulaikytas JAV kareivis, kuris šlapinosi ant Vidaus reikalų ministerijos pastato sienos. Policija jį nubaudė 15 eurų bauda. 

 JAV kareivis nusprendė nusilengvinti ant Vidaus reikalų ministerijos.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 JAV kareivis nusprendė nusilengvinti ant Vidaus reikalų ministerijos.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2017, 10:31 AM, atnaujinta Jun 20, 2017, 11:44 AM

Kaip praneša Policijos departamentas, incidentas įvyko naktį iš pirmadienio į antradienį, apie 2 val. 35 min., Vilniuje, Šventaragio gatvėje.

Prie Vidaus reikalų ministerijos sulaikytas asmuo, kuris šlapinosi ant pastato. 

Į Vilniaus 2–ąjį policijos komisariatą pristatytas JAV kareivis (gim. 1995 m.), kuriam  buvo surašytas protokolas dėl viešosios tvarkos pažeidimo su administraciniu nurodymu.

Po apklausos JAV kareivis buvo paleistas. 

„Jis buvo blaivus, jo girtumas buvo patikrintas“, – BNS sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius. 

Policija konstatavo, kad užsienietis pažeidė viešąją tvarką, įstatymas už tai numato piniginę baudą nuo 30 iki 140 eurų. 

Kadangi JAV karys kaltę pripažino, nesipriešino pareigūnams, tokį pažeidimą Lietuvoje padarė pirmą kartą, jam skirta 15 eurų bauda. 

Prieš daugiau nei prieš dešimtmetį buvo sulaikoma nemažai užsieniečių, kurie šlapindavosi Prezidentūros prieigose. 

Už tokius poelgius į Vilniaus miesto 3–ąjį policijos komisariatą buvo pristatyta apie dešimt įvairių užsienio šalių piliečių – Didžiosios Britanijos, Italijos, JAV ir kitų valstybių. 

Tarp sulaikytų Didžiosios Britanijos piliečių buvo netgi policijos pareigūnų. Šių užsieniečių pažeidimus teismai įvertino kaip nedidelį chuliganizmą ir skirdavo pinigines baudas. 

Teismas pinigine bauda yra nubaudęs Suomijos pilietį, kuris atliko gamtinius reikalus prie memorialinio 1991 metų sausio įvykių barikadų fragmento prie Seimo rūmų. Pagal tuo metu galiojusią tvarką, už tokius pažeidimus asmenis bausdavo teismai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.