Pardavėja susišlavė loterijos laimėtojo pinigus

Laimingą loterijos bilietą iš akmeniškio pensininko išviliojusi 25 metų pardavėja neilgai pasidžiaugė 8000 eurų laimikiu. Sukčiautoją ir jos sutuoktinį demaskavo policijos pareigūnai.

Aferistų poros laimė truko neilgai - iš jų atimtas ir automobilis "Mercedes Benz", ir televizorius "Samsung".<br>Telšių policijos nuotr.
Aferistų poros laimė truko neilgai - iš jų atimtas ir automobilis "Mercedes Benz", ir televizorius "Samsung".<br>Telšių policijos nuotr.
Aferistų poros laimė truko neilgai - iš jų atimtas ir automobilis "Mercedes Benz", ir televizorius "Samsung".<br>Telšių policijos nuotr.
Aferistų poros laimė truko neilgai - iš jų atimtas ir automobilis "Mercedes Benz", ir televizorius "Samsung".<br>Telšių policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-06-20 09:33, atnaujinta 2017-06-20 14:18

Istorija prasidėjo šių metų birželio 8-osios vakarą, kai į Naujojoje Akmenėje, Nepriklausomybės alėjoje, esančią parduotuvę užėjo 63 metų vyriškis. Jis atsinešė patikrinti du loterijos „Vikingų loto“ bilietus.

Po kelių akimirkų vyriškio veidą nutvieskė šypseną,  nes paaiškėjo, kad vienas bilietas buvo laimingas. Tiesa, jis nežinojo, kad laimėjo 8000 eurų prizą.

Tokio didelio piniginio laimėjimo vietoje pasiimti negalima. Mat didesnius kaip 145 eurų prizus išmoka loterijos organizatoriai.

Tai sužinojęs akmeniškis išėjo namo, o pardavėja niekaip negalėjo užmiršti šio laimėjimo. Grįžusi namo ji papasakojo dvejais metais vyresniam sutuoktiniui apie pensininkui nusišypsojusią sėkmę.

Pora greitai sukurpė planą, kaip pasisavinti laimėjimą. Birželio 9-ąją pardavėja pasibeldė į laimėtojo namus ir išviliojo laimingąjį bilietą.

Pardavėja nusprendė pasinaudoti loterijos organizatorių iškelta sąlyga: laimėtojams vietoje gali būti išmokama  tik iki 145 eurų laimėjimai, o jei laimėjimo suma didesnė – jos dydį laimėtojas sužino ir atsiima tik atvykęs į organizatorių būstinę.

Prie durų prisistačiusi prisistačiusi pardavėja pensininkui pamelavo, kad ji yra loterijos organizatorių atstovė ir įteikė jam neva laimėtą 150 eurų prizą. Senukas apsidžiaugė ir atidavė bilietą.

Sukčiai žaibiškai per kelias dienas  atsiėmė laimėjimą ir ėmė leisti svetimus pinigus. Pora už 4 tūkst. eurų įsigijo lengvąjį automobilį „Mercedes Benz“ ir televizorių „Samsung“.

Tačiau miestelyje netrukus pasklido gandai apie pardavėją aplankiusius aitvarus. Kalbos apie galimai apgautą žmogų pasiekė vieno policininko ausis.

Netrukus sąskaitoje nebūtų likę išvis nė cento, bet sukliudė į duris pasibeldę kriminalistai. Ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo atliekantys pareigūnai aferistų sąskaitoje aptiko vos 1000 eurų.

Iš sukčių poros atimtas ir automobilis, ir televizorius, o sąskaitoje rasti pinigai – užšaldyti.

Svetimą laimėjimą pasisavinusiems aferistams teks stoti prieš teismą. Už sukčiavimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba įkalinimas iki 3 metų.

„Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas ragino loterijos žaidėjus neužkibti ant sukčių kabliuko.

„Laimei, su sukčiavimu susiduriame itin retai, ir stengiamės, kad nebūtų net teorinių galimybių apgauti laimėtojus. Esame dėkingi už operatyvų policijos darbą ir sukčių sustabdymą. Padarysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad sukčiai būtų nubausti įstatymų nustatyta tvarka, o loterijos laimėtojas gautų jam priklausantį laimėjimą.

Bilietų tikrinimo sistema veikia taip, kad loterijų dalyvių interesai būtų apsaugoti, ir informaciją apie laimėjimus jie gautų tiesiogiai, o ne tiktai iš terminalo operatoriaus.

Patikrinus loterijos bilietą, visais laimėjimų atvejais žmogus iš terminalo išgirs garsinį signalą ir pamatys užrašą apie laimėjimą terminalo ekrane. Laimėjimai iki 15 eurų yra išmokami vietoje.

Jei laimėjimas siekia 15-145 eurus, parduotuvė gali išmokėti laimėjimą arba pasiūlyti kreiptis į „Olifėją“. Jei laimėjimas yra didesnis nei 145 eurai ar laimimas daiktinis prizas, iškart spausdinama bilieto šaknelė su kvietimu kreiptis į „Olifėją“ ir atsiimti prizą. Neišmokant laimėjimo, žmogui grąžinamas loterijos bilietas, jo reikės prizo atsiėmimui.

Loterijų dalyviai turi žinoti, kad terminalas garsu ir tekstu ekrane informuoja apie laimėjimą, o papildoma informacija apie didesnių laimėjimų atsiėmimą pateikiama bilieto šaknelėje. Tai užtikrina, kad žmogus tikrai gaus informaciją apie prizus. Visus bilietus taip pat galima patikrinti www.perlas.lt.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.