Teismo pamoka Vilniaus valkatai: muštis bažnyčioje – nevalia

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje Ž. P. (gim. 1983) nuteistas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

 Vyras kovo 22 d. Vilniuje, Aušros Vartų g. 14, Šv. Teresės parapijos bažnyčioje susimušė su dviem dvasininkais.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Vyras kovo 22 d. Vilniuje, Aušros Vartų g. 14, Šv. Teresės parapijos bažnyčioje susimušė su dviem dvasininkais.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2017, 4:30 PM, atnaujinta Jun 27, 2017, 11:36 AM

Kaip rašoma Vilniaus miesto apylinkės teismo pranešime, Ž. P. 2017 m. kovo 22 d. Vilniuje, Aušros Vartų g. 14, Šv. Teresės parapijos bažnyčioje, triukšmavo, keikėsi necenzūriniais žodžiais. Bažnyčios rezidentui paėmus nuteistąjį už rankos ir bandžius jį išvesti iš bažnyčios, Ž. P., bandydamas suduoti smūgį ranka nukentėjusiajam įdrėskė veidą.

Taip pat zakristijonui, kuris bandė nuraminti nuteistąjį, suplėšė liturginius rūbus – kamžą ir švarką. 

Ž. P. teisiamojo posėdžio metu savo kaltės nepripažino. Nusikaltimą jis padarė apsvaigęs nuo alkoholio. 

Teismas pažymėjo, kad Ž. P. nuolat daro nusižengimus, susijusius su viešąja tvarka. Jo daromi administraciniai nusižengimai dažniausiai yra susiję su smurtiniais veiksmais ar agresyvumu kitų asmenų atžvilgiu. Teismo vertinimu, pakartotinis teisės pažeidimų darymas rodo, kad jis turi susiformavusius kriminalinius polinkius ir jokių išvadų dėl savo elgesio nedaro. Be to, jis niekada nedirbo ir nedirba šiuo metu, taip pat neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. 

Teismas nusprendė Ž. P. pripažinti kaltu ir skyrė jam laisvės atėmimą keturiems mėnesiams, bausmę atliekant pataisos namuose. 

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.