Buvęs Kauno politikas nenusiplovė sąvadautojo dėmės

Kauno apygardos teismas trečiadienį atmetė buvusio Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininko Deivido Kripo ir pastarojo bendrininkės Viktorijos Jonaitienės skundus prostitucijos organizavimo byloje – jiems nepavyko nusiplauti gėdingos dėmės.

 Buvęs Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininkas D.Kripas skundė nepalankų nuosprendį prostitucijos organizavimo byloje, tačiau liko nieko nepešęs.<br> N.Povilaičio nuotr.
 Buvęs Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininkas D.Kripas skundė nepalankų nuosprendį prostitucijos organizavimo byloje, tačiau liko nieko nepešęs.<br> N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 3:46 PM, atnaujinta Jun 28, 2017, 3:47 PM

42 metų D.Kripas ir 41 metų V.Jonaitienė buvo nepatenkinti Kauno apylinkės teismo skirtomis lygtinėmis trejų ir pusantrų metų laisvės atėmimo bausmėmis už sąvadavimą. 

Tačiau apskundę šį nuosprendį, bendrininkai liko nieko nepešę – Kauno apygardos teismas vakar paskelbė jiems nepalankią žinią. 

Bus konfiskuotos iš nusikalstamų pajamų gautos D.Kripo pajamos – 14 770 eurų. 

Be to, D.Kripas ir V.Jonaitienė privalės sumokėti atitinkamai 753 ir 564 eurus į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą. 

Trečia bendrininkė, 25 metų Viktorija Kulagina nuosprendžio neskundė – ji buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal savo tetos laidavimą. 

Kaune ir Vilniuje veikusiam prostitucijos tinklui, kuriam vadovavo D.Kripas, dirbo 22 merginos. Jos tenkindavo vyrų aistrą – atlikdavo masažą iki „laimingos pabaigos“.

Oficialiai statybų verslu užsiėmęs kaunietis surasdavo ir išnuomodavo butus, kuriuose prostitutės priimdavo savo klientus, nustatydavo jų paslaugų įkainius. 

Policijos pareigūnai atkreipė dėmesį į skelbimą internete, kuriame siūlomas darbas 21–35 metų moterims. 

Skelbimo autoriaus telefono numeris sutapo su internete nurodytu statybos įmonės „Herdas“ vadovo D.Kripo numeriu. 

Neva už masažą joms buvo žadamas 580-1158 eurų mėnesio atlyginimas. 

Pareigūnai išaiškino, jog D.Kripui dirbusios moterys per valandą gaudavo 50–87 eurus. Manoma, kad jos pinigais su sąvadautoju dalijosi per pusę. 

2011 metais įkliuvęs politikas tikino nežinojęs, kad masažuotojomis įdarbintos 18–20 metų merginos teikė lytines paslaugas. 

D.Kripo bendrininkės turėjo reklamuoti „erotinio masažo“ paslaugas, ieškoti naujų darbuotojų, fotografuoti apsinuoginusias merginas ir jų nuotraukas talpinti internete.

Bylos tyrimas ir jos svarstymai teisme užtruko net šešerius metus. 

Liūdnai pagarsėjo ir statybų versle

Tariamo masažo verslu vertėsi įmonė, kurią nusipirko D.Kripas ir V.Kulagina. 

Tyrėjų duomenimis, šioje įmonėje buvo klastojami dokumentai, parašai, paslaugų teikimo sutarčių blankuose pateikiama melaginga informacija.

Kai kur net buvo nurodoma, jog merginų darbdavys – Naujosios Zelandijos įmonė. 

Kilus skandalui, D.Kripo politinė karjera žlugo, jis buvo pašalintas iš Krikščionių partijos. 

Krikščionių partija, vadovaujama Gedimino Vagnoriaus, po nesėkmingų 2012 metų Seimo rinkimų prisišliejo prie Darbo partijos. 

D.Kripas liūdnai išgarsėjo ir statybų versle – „Herdas“ buvo įsipareigojęs pastatyti dešimt gyvenamųjų namų, gavo už juos nemažai pinigų, bet pastatai taip ir neiškilo

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.