Vilniuje kalėti nuteisti iš buvusios Seimo narės per 6 tūkst. eurų išvilioję sukčiai

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį kalėti nuteisė šešis telefoninius sukčius, jie, kalėdami Alytaus pataisos namuose, apgaule iš tuometinės parlamentarės Aušrinės Marijos Pavilionienės išviliojo per 21 tūkst. litų (daugiau nei 6 tūkst. eurų)

Vilniuje kalėti nuteisti iš buvusios Seimo narės M.A.Pavilionienės per 6 tūkst. eurų išvilioję sukčiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniuje kalėti nuteisti iš buvusios Seimo narės M.A.Pavilionienės per 6 tūkst. eurų išvilioję sukčiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2017, 3:29 PM, atnaujinta Jun 30, 2017, 3:31 PM

Nusikaltimas įvykdytas 2012 metų gegužę.

Tuo metu nuteistieji A.M.Pavilionienės byloje kalėjo už kitus nusikaltimus Alytaus pataisos namuose. Parlamentarei į laidinį telefoną paskambino 13 kartų teistas Ruslanas Kasperiūnas ir pranešė, kad per moters sąskaitą atliekamos nelegalios operacijos. Taip apgaule buvo išgauti elektroninės bankininkystės duomenys ir pasisavintos santaupos. Be to, nuteistieji politikės vardu paėmė greitąjį kreditą.

Iš nuteistųjų buvusiai Seimo narei priteista atlyginti beveik 5 tūkst. eurų. Per 1 tūkst. eurų jiems teks sumokėti bendrovei „Moment Credit“, iš kurios apgaule paimtas greitasis kreditas. Dar vienas aferoje dalyvavęs asmuo nuteistas atskirai, jam nuosprendis jau įsiteisėjo, iš jo A.M.Pavilionienei priteista per 1 tūkst. eurų.

Teismas A.M.Pavilionienės byloje R.Kasperiūnui skyrė pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę. Iš viso jis kalės 17 metų ir 6 mėnesius, nes laukdamas verdikto šioje byloje, buvo nuteistas kalėti ir kitose bylose. Kaip sakė teisėja Nida Vigelienė, šis asmuo jau teistas 21 kartą.

15 kartų teistam Andriui Čikui buvusios Seimo narės byloje skirta daugiau nei vienerių metų laisvės atėmimo bausmė. Sudėjus bausmes už kitus nusikaltimus, jis iš viso kalės devynerius metus.

Dešimt kartų teistas Rolandas Nausėdas gavo tokią pačią bausmę, iš viso jis kalės dvejus metus, septynis kartus teistas Leonas Drazdauskas nuteistas pusantrų metų nelaisvės, iš viso nelaisvėje turės praleisti penkerius metus.

Devynis kartus teistas Mindaugas Brandišauskas nuteistas vienų metų ir keturių mėnesių bausme, subendrinta bausmė siekia ketverius metus nelaisvės.

Šešis kartus teistas Mantas Zagurskas nuteistas tokia pats bausme, iš viso pataisos namuose kalės trejus metus.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė, kad vyrai anksčiau teisti už panašius nusikaltimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.