Teisme atsiklaupęs žagintojas maldavo aukos atleidimo

Telšių rajono apylinkės teisme žaginimu kaltinamas vyras, turintis šeimą –  žmoną ir keturis vaikus, liejo ašaras, o savo aukos, kuri yra jo draugo moteris, atsiprašinėjo atsiklaupęs ant kelių.

Teisme atsiklaupęs žagintojas maldavo aukos atleidimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Teisme atsiklaupęs žagintojas maldavo aukos atleidimo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jul 7, 2017, 4:51 PM, atnaujinta Jul 7, 2017, 4:58 PM

Iš tiesų daugiavaikis tėvas, autoserviso pagalbinis darbininkas A. P. įsivėlė į itin nemalonią istoriją. Padauginęs alkoholio ir nesuvaldęs aistros, vyras neteko bičiulio ir užsidirbo teistumą.

Baudžiamosios bylos duomenimis,  2016 m. spalio 2 d., apie 2 val., nakties, bute,  apsvaigęs nuo alkoholio, kaltinamasis pasinaudojo bejėgiška I. K. būkle ir, panaudodamas fizinę jėgą, ją išžagino. Tyrimo metu konstatuota, kad moteriai sukeltas  nežymus sveikatos sutrikdymas.

Teismo salėje pagarsinus kaltinimą, kaltinamasis pareiškė, jog pripažįsta savo kaltę. Jis pasakojo, jog tą naktį  pažįstamas E. S. jį parsivežęs į savo namus, kur virtuvėje vartojo alkoholį drauge su nukentėjusiąja ir dar vienu jaunu vaikinu.

Paskui tas vaikinas išėjo namo, jie liko trise ir  toliau vakarojo  prie svaigiaisiais gėrimais nukrauto stalo.

Po kurio laiko namų šeimininkas E. S. pareiškė esąs girtas ir nuėjo  miegoti. Kaltinamasis liko dviese su moterimi, tačiau jie mažai bendravę. Moteriškė tvarkėsi virtuvėje, o jis nuėjo į kitą kambarį, kur jam buvo paklota miegoti.

Trečias įlindo į dvigulę lovą

Bylos duomenimis, grįžęs iš tualeto, svečias nebėjo į jam skirtą kambarį miegoti. Nusliūkino į  kambarį, kuriame miegojo bičiulis su savo drauge.

„Norėjau tos moters, todėl nuėjau ir atsiguliau šalia. Toje pačioje lovoje miegojo ir namų šeimininkas“, – prisiminė žagintojas.

Įlindęs į svetimą dviejų žmonių guolį, vyriškis ėmėsi veiksmų. Prabudusi nukentėjusioji, išvydusi trečią asmenį dvigulėje lovoje, gavo šoką. Ji stūmė nuo savęs žagintoją šaukdama: „Dink iš čia!“

Tačiau moters šauksmai nepadėjo, nusikaltėlis buvo nesukalbamas. Toje pačioje lovoje knarkęs moters draugas, ko gero, dėl girtumo labai kietai miegojo ir negirdėjo grumtynių, vykusių toje pačioje lovoje. 

Gali būti, jog žagintojas tikėjosi, kad moteris iš gėdos ir baimės būti paliktai norės nuslėpti nuo savo draugo tai, kas įvyko. Tačiau jis skaudžiai apsiriko.  Auka apie patirtą smurtą ir pažeminimą išklojo visą tiesą.

Apie seksualinį nusikaltimą iš karto buvo pranešta policijai. Atvykę policijos pareigūnai kaltininkui ir nukentėjusiajai nustatė vidutinio laipsnio girtumus.

Bausmės vykdymas atidėtas

Teismo nuomone, kaltinamojo A. P. atsakomybę lengvina tai, kad  kad jis prisipažino padaręs baudžiamojo įstatymo numatytą veiką ir nuoširdžiai gailisi. Jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad veiką padarė apsvaigęs nuo alkoholio, būdamas 1,95 promilių girtumo, ir tai turėjo įtakos nusikalstamai veikai padaryti.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis nusikalstamą veiką padarė pirmą kartą, neteistas, byloje nėra civilinio ieškinio, padarytas nusikaltimas sunkių pasekmių nesukėlė, todėl jam skirtina sankcijoje numatyta bausmė – laisvės atėmimas – mažesnė negu jos vidurkis.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė ir į tai, kad teisiamasis teisiamojo posėdžio metu bandė nukentėjusiosios atsiprašyti, atsiklaupęs maldavo jos atleidimo.

Pasak žagintojo, atsiprašyti jis norėjęs ir anksčiau, tačiau moters draugas neleido susitikti.

Be to, teismas įvertinęs visas aplinkybes ir tai, kad A. P. dirba, gyvena šeimoje ir augina keturis vaikus, nusikaltimas buvo padarytas prieš pažįstamą moterį, su kuria kartu girtavo, nusikaltimas padarytas susiklosčius tam tikroms aplinkybėms tarp pažįstamų asmenų, darant nusikaltimą padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas, nusikaltimą padarė būdamas neteistas, todėl teismas daro išvadą, kad A. P. paskirtos bausmės vykdymas gali būti atidėtas, nes  yra pakankamas pagrindas manyti, kad bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo.

Teismas nusprendė A. P. pripažinti kaltu padarius nusikalstamą veiką – išžaginimą ir paskirti laisvės atėmimą dvejiems metams ir šešiems mėnesiams. Paskirtą bausmę teismas sumažino vienu trečdaliu ir paskyrė galutinę bausmę – laisvės atėmimą vieneriems metams ir aštuoniems mėnesiams.

Paskirtos bausmės vykdymas atidėtas vienerių metų ir šešių mėnesių laikotarpiui, paskiriant baudžiamojo poveikio priemones ir pareigas iki bausmės vykdymo atidėjimo pabaigos: tęsti darbą arba registruotis darbo biržoje, neišvykti už gyvenamosios vietos (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.