Triušiuko nukankinimo istorija: dvi merginos uždarytos į areštinę

Garsiai nuskambėjusioje triušiuko nukankinimo istorijoje - naujos detalės. Vilniaus policija šeštadienį informavo nustačiusi merginas, kurios įtariamos žiauriu elgesiu su gyvūnais.

 Įtariama, kad triušiuką mirtinai nukankino dvi merginos.
 Įtariama, kad triušiuką mirtinai nukankino dvi merginos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2017, 11:59 AM, atnaujinta Jul 8, 2017, 12:34 PM

Pranešta, kad įtariamosios U. Z. (g. 1996) ir E.B. (gim. 1997) sulaikytos liepos 6-ąją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, sulaikytos uždarytos į areštinę.

Vilniaus policija apie kankinamus triuškus buvo gavusi keturis pranešimus. Žmonės piktinosi, socialiniame tinkle „Facebook“ paviešintais vaizdais, kaip mirtinai nukankinamas dovanotas triušis. Tarp pareiškėjų – ir triušį kankintojams dovanojusi moteris. 

Ji teigia, kad skelbimą apie dovanojamą triušį į internetą įdėjo birželio 29 d. Jau kitą dieną atsirado norinčių jį priglausti. Gyvūną paimti norėjusi mergina paprašė jį atvežti iki jos namų. Tad moteris su vyru triušiuką pati nuvežė naujiesiems šeimininkams.

Pabendravus su triušį dovanojusią moterimi, pareigūnai nustatė ir jį priėmusios merginos tapatybę. 

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.