Pernakvojusios areštinėje triušiuką nukankinusios merginos vėl laisvėje

Triušiuką nukankinusios ir apie tai viešai paskelbusios „Facebook“ dvi merginos dar sekmadienį buvo paleistos iš areštinės. Joms buvo pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
 Triušio kankintojos areštinėje tik pernakvojo.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jul 10, 2017, 10:40 AM, atnaujinta Jul 10, 2017, 11:38 AM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, šeštadienį Vilniaus policijos areštinėje atsidūrė žiauriu elgesiu su gyvūnu įtartos U. Z. (gimusi 1996 m.) ir E. B. (gimusi 1997 m.). Aiškėja, kad areštinėje merginos tik pernakvojo.

Šeštadienio vakarą atsidūrusios už grotų, jau sekmadienį prieš pietus abi grįžo namo. Joms buvo pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnu, abiems paskirta kardomoji priemonė - raštiškas pasižadėjimas neišvykti.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rita Stundienė pirmadienį sakė, kad tyrimas pradėtas vos prieš kelia dienas, tad informacija kol kas nėra labai daug.

„Abi merginos prisipažįsta padariusios nusikalstamą veiką ir nuoširdžiai gailisi“, - sakė R.Stundienė.

Įtarimai merginoms pareikšti dar šeštadienį. Jų poelgio motyvai iki šiol nežinomi.

„Tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys, viešai negalime skelbti“, - teigia prokuratūros atstovė.

Kol kas pareigūnai aiškinasi tik triušio nukankinimo istoriją, Ar abi įtariamosios galėjo nukankinti daugiau gyvūnų, pareigūnai šiuo metu kol kas nesiaiškina.

Primename, kad ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ ėmė plisti itin žiauraus elgesio su gyvūnu atvejis. Ukmergės gyvūnų globos tarnybos „Klajūnas“ atstovai pasidalijo žinute, kurioje pranešama apie kraupų triušio nukankinimą.

Nuotraukose matyti, kad feisbuko vartotojo Emil Bar paskyroje paviešintos išniekinto trušio nuotraukos. Matyti, kad gyvūnas buvo apdegintas, jo galva perdurta peiliu.

Anot prieglaudos atstovų, taip pasielgti galėjo pora.  

„Niekas nedovanokit jokių gyvūnėlių šitam asmeniui. Emil Bar – taip pavadinta to žmogaus anketa feisbuke. Taip žiauriai nukankinti triušiuką, dalintis nuotraukomis feisbuke ir tuo didžiuotis yra kažkas nesuvokiamo!

Nuotraukos pačios kalba už save. Sadizmas. Šis žmogus ieško katinuko ir ketina su juo panašiai pasielgti“ , – feisbuke teigė prieglaudos savanoriai. 

Netrukus po šios žinios pasirodymo internete, į Vilniaus policija pradėjo plaukti pareiškimai apie nukankintą triušį. Tarp žmonių, kurie kreipėsi į policiją sukrėsti žiaurių vaizdų, buvo ir triušiuką kankintojams padovanojusi moteris. Ji teigė, kad skelbimą apie dovanojamą triušį į internetą įdėjo birželio 29 d. Jau kitą dieną atsirado norinčių jį priglausti.

Gyvūną paimti norėjusi mergina paprašė jį atvežti iki jos namų. Tad moteris su vyru triušiuką pati nuvežė naujiesiems šeimininkams.

„Atidaviau su narveliu ir ėdesiu. Liepos 5 d. „Facebook“ pastebėjau, kad triušis užmuštas“, – policijai pranešė moteris.

Netrukus buvo nustatytos ir įtariamosios, šeštadienį policija jas sulaikė.

Šiai istorijai iškilus į viešumą internete jau plinta peticija, reikalaujanti iš valdžios vyrų ir moterų griežtinti atsakomybę už žiaurų elgesį su gyvūnais.

„Prašome įstatymų leidėjų skubiai peržiūrėti 310 straipsnį (Žiaurus elgesys su gyvūnais) ir priimti pataisas, kurios numatytų realią atsakomybę ir atitinkamą bausmę, kai asmuo, kuris įvykdė nusikaltimą ne tik, kad nesigaili, bet dar ir didžiuojasi savo smurtiniais veiksmais, ir ketina tokius savo veiksmus tęsti toliau“, - ragina peticijos rengėjai. 

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.