Jauną vyrą sunkiai sužalojęs kikbokso čempionas nuteistas 4 metams nelaisvės

Jauną vyrą Utenoje gruodį sunkiai sužalojęs kikbokso čempionas Kazimieras Šileikis nuteistas ketverių metų laisvės atėmimo bausme.

Jauną vyrą sunkiai sužalojęs kikbokso čempionas nuteistas 4 metams nelaisvės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Jauną vyrą sunkiai sužalojęs kikbokso čempionas nuteistas 4 metams nelaisvės.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 4:45 PM, atnaujinta Jul 11, 2017, 4:50 PM

Generalinė prokuratūra pranešė, kad dvidešimtmetį uteniškį sportininką į teisiamųjų suolą atvedė pernai gruodį įvykęs incidentas. Maždaug vidurnaktį jis užkabino iš baro, kuriame sėdėjo su bičiuliais, su mergina išeinantį nepažįstamą 25 metų vyrą. Lauke abu jie apsižodžiavo, o po to K.Šileikis trenkė vyrui kumščiu į galvą. Po stipraus smūgio šis uteniškis prarado sąmonę ir krito ant žemės. Jo draugai iškvietė greitąją ir policiją.

Sužalotas vyras atsidūrė ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje. Jam buvo nustatytas kaukolės pamato lūžis, galvos smegenų sumušimas ir kraujo išsiliejimas bei kiti sužalojimai. Vėliau teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad tokios traumos galėjo būti padarytos suduodant vieną stiprų smūgį į galvą. Pasak prokurorų, dėl neblaivaus sportininko smūgio patirtos traumos pasekmes vyras jaučia iki šiol.

Įvykio vietoje sulaikytam K.Šileikiui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Ir ikiteisminio tyrimo metu, ir teisme šis uteniškis teigė, kad nukentėjusiajam kumščiu smogė gindamasis. Tačiau teismas, įvertinęs bylos medžiagą ir liudytojų parodymus, tokiais jo teiginiais nepatikėjo. Panevėžio apygardos teismas šią savaitę sportininką pripažino kaltu dėl sunkaus kūno sužalojimo iš chuliganiškų paskatų.

Teismas pabrėžė, kad šioje byloje didelę reikšmę turi tai, kad K.Šileiskis užsiiminėjo viena iš kovinių sporto šakų – kikboksu, todėl jam turėjo būti taikomas padidintas reikalavimas adekvačiai suvokti savo smūgio jėgos padarinius. Kaip pažymi prokuratūra, K.Šileikis dėl savo veiksmų gailisi, atlygino padarytą žalą, todėl teismas jam skyrė švelnesnę nei vidutinę Baudžiamajame kodekse numatytą bausmę.

K.Šileikis bausmę turės atlikti pataisos namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.