Už kyšininkavimą nubaustas buvęs Saugios laivybos administracijos inspektorius

Šilutės rajono apylinkės teismas liepos 5 d. dėl 19 nusikalstamos veiklos epizodų pripažino kaltu buvusį Lietuvos saugios laivybos administracijos (LSLA) vyresnįjį inspektorių E. M., jam skirta didesnė nei 15 000 eur bauda. Taip pat teismas nusprendė iš E. M. konfiskuoti gautus kyšius, t. y. beveik 2,8 tūkst. eurų.

Už kyšininkavimą nubaustas buvęs Saugios laivybos administracijos inspektorius.<br>V.Balkūno nuotr.
Už kyšininkavimą nubaustas buvęs Saugios laivybos administracijos inspektorius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 3:17 PM, atnaujinta Jul 11, 2017, 3:23 PM

Teismas pripažino, kad E. M. savo naudai reikalavo duoti ir priėmė kyšius už teisėtą ir neteisėtą veikimą vykdydamas įgaliojimus: už neteisėtą vandens transporto priemonių įregistravimą Lietuvos vidaus vandenų laivų registre, vidaus vandenų transporto priemonių techninių apžiūrų aktų išdavimą, netikrinant jų techninės būklės ir pan. 

Taip pat E. M. nuteistas už tai, kad pasinaudodamas savo tarnyba ir pažintimis, priėmė kyšius, pažadėjęs paveikti atitinkamą instituciją, jos valstybės tarnautojus, kad šie neteisėtai veiktų vykdydami įgaliojimus, o veikdamas bendrai su kitu asmeniu pagamino netikrą dokumentą, jį panaudojo ir laikė. 19 nusikalstamų veikų nuteistasis padarė per pusę metų.

Pernai, liepos 19 d., Šilutės rajono apylinkės teismas pagal ikiteisminį tyrimą kuravusio Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro pareiškimą išnagrinėjo bylą teismo baudžiamuoju įsakymu, kurį nuteistasis E. M. apskundė.

Šilutės apylinkės teismas praėjusių metų liepos 19 d. pripažino kaltais visus kyšius davusius asmenis. V. J. skirta daugiau kaip 2,6 tūkst. eurų bauda, G. J. – daugiau kaip 1,5 tūkst. eurų bauda. 

Taip pat nuteistas su šia byla susijęs J. L., kuriam už dokumentų klastojimą teismas skyrė beveik 8 000 eurų baudą. Kadangi minėtos baudžiamosios bylos buvo užbaigtos teismo baudžiamuoju įsakymu, o asmenys savo kaltę pripažino, jiems skirtos baudos sumažintos vienu trečdaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.