Triušiuko kankintojų praeityje - baisių įtarimų šešėliai

Dovanotą triušį nukankinusios ir apie tai viešai pasigyrusios vilnietės Urtė Zimblytė ir Edita Bugajenko tyrėjams aiškino nežinančios, kodėl tai padarė, bet teigė, kad dėl šio poelgio labai gailisi.

Dvi žiaurios vilnietės savo auka pasirinko apsiginti negalintį triušį.
Dvi žiaurios vilnietės savo auka pasirinko apsiginti negalintį triušį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2017, 6:33 AM, atnaujinta Jul 12, 2017, 6:34 AM

„Nežinau, kodėl taip pasielgėme“, – sutartinai teigė dėl žiauraus elgesio su gyvūnu policijoje atsidūrusios 20-metė E.Bugajenko ir metais už ją vyresnė draugė U.Zimblytė.

Vilniuje kartu gyvenančias merginas policija sulaikė šeštadienio vakarą ir uždarė į areštinę. Sekmadienį jos buvo apklaustos ir išleistos į laisvę.

E.Bugajenko ir U.Zimblytei pareikšti įtarimai dėl triušio nukankinimo, jos raštu pasižadėjo niekur neišvykti.

Merginoms taip pat uždrausta bendrauti tarpusavyje, todėl viena jų turės išsikraustyti iš namų, kuriuose jos abi žiauriai nužudė vos prieš kelias dienas padovanotą gyvūną.

Nuolat ieškodavo gyvūnų

„Per apklausą įtariamosios prisipažino nukankinusios gyvūną, sakė, kad dėl to labai gailisi, tačiau į klausimą, kodėl taip padarė, atsakyti negalėjo – aiškino, kad pačios nežino“, – „Lietuvos rytui“ sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Jekaterina Abbakumova.

Nors sadistės išleistos į namus, tyrėjai aiškinasi, ar tai tikrai pirmas kartas, kai E.Bugajenko ir U.Zimblytė be jokios priežasties nužudė gyvūną.

Įtariama, kad panašiai merginos smaginosi ir anksčiau. Gyvūnų globotojai ne kartą yra pastebėję, kad šios merginos per skelbimus ieškojo dovanojamų gyvūnų. Ką jos su jais darydavo parsivežusios į namus, iki šiol neaišku.

Linksminosi ir tyčiojosi

Apie nukankintą triušį taip pat galbūt niekas nebūtų sužinojęs, jei vilnietės apie tai nebūtų pasigyrusios internete.

Nuotraukas, kuriose matyti apdegintas triušis surištomis letenomis ir su peiliu galvoje, į internetą įdėjo Emil Bar pasivadinusi E.Bugajenko.

Į žiaurias nuotraukas iškart dėmesį atkreipė gyvūnų globos namų „Klajūnas“ darbuotojai – jie paprašė visuomenės pagalbos nustatyti sadisčių tapatybę.

Kol žmonės tūkstančiais dalijosi „Klajūno“ paskelbta informacija ir bandė surasti triušio kankintojas, merginos lyg niekur nieko toliau tyčiojosi ir linksminosi socialiniame tinkle.

E.Bugajenko pasakojo, kokį malonumą jautė degindama ir peiliu perverdama triušį, vėliau įdėjo mažo kačiuko nuotrauką ir pagrasino, kad taip pat pasielgs ir su juo.

Šeimininkė prisiminė adresą

Apie sadistes policijai pranešė ne vienas žmogus. Pradėjus ikiteisminį tyrimą atsiliepė ir buvusi triušio šeimininkė.

Moteris papasakojo, kad skelbimą apie dovanojamą triušį į internetą įdėjo birželio 29-ąją.

Jau kitą dieną ji sulaukė kažkurios iš įtariamųjų skambučio.

Paskambinusi mergina sakė labai norinti priglausti gyvūną, tačiau pasiguodė, kad neturi galimybės atvažiuoti jo pasiimti, todėl geranoriškai nusiteikusi moteris pati nuvežė triušį, jo narvelį ir pašaro naujoms šeimininkėms. Vėliau paaiškėjo, kad jos yra sadistės.

Po penkių dienų internete ji išvydo subadyto ir apdeginto gyvūno nuotraukas.

Kad triušis tikrai yra jos, moteris atpažino iš šalia negyvo triušio matomo narvelio.

Apie tai moteris informavo policiją ir nurodė adresą, kuriuo gyvena sadistės.

Dukra rūpinasi valstybė

Nei E.Bugajenko, nei U.Zimblytė anksčiau policijai nebuvo žinomos. Jos neteistos, nebaustos administracinėmis baudomis, tačiau detektyvais tapę „Facebook“ lankytojai apie jas išsiaiškino šiek tiek daugiau.

Jų teigimu, merginos neslėpė savo homoseksualių santykių ir internete ieškodavo trečios merginos bendram seksui.

E.Bugajenko yra užaugusi nedarnioje šeimoje. Ji ir jos jaunesnis brolis augo vaikų globos namuose.

Valstybė augina ir E.Bugajenko dukterį, kurios ji susilaukė dar būdama nepilnametė.

E.Bugajenko ir U.Zimblytei už gyvūno nukankinimą gresia bauda, viešieji darbai, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų.

Visuomenė mano, kad tokia bausmė jaunosioms sadistėms būtų per švelni, todėl sukūrė raštą, kuriame prašoma įstatymų leidėjų sugriežtinti bausmes gyvūnų kankintojams ir už šį nusikaltimą numatyti tik realią laisvės atėmimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.