Nakvynės namuose prisiglaudusį jaunuolį prie ežero ištiko baisi lemtis

Telšių rajono nakvynės namus sukrėtė jauno gyventojo žmogžudystė. 21 metų Giedrius Ž. rastas negyvas prie Germanto ežero, Lokio poilsiavietėje ant tilto. Operatyviai sulaikyti du įtariamieji – 19 metų Darius S. ir 20 metų Marius J., kurie taip pat minėtos įstaigos gyventojai. Penktadienį velionio kambaryje prie lovos pleveno gedulo žvakelė, ją pasirūpino uždegti personalas.

Prie Germanto ežero, Lokio poilsiavietėje, ant tilto, žvejas rado lavoną.<br> G.Akavickienės nuotr.
Prie Germanto ežero, Lokio poilsiavietėje, ant tilto, žvejas rado lavoną.<br> G.Akavickienės nuotr.
 Nužudytojo kambaryje uždegta gedulo žvakelė.<br> G.Akavickienės nuotr.
 Nužudytojo kambaryje uždegta gedulo žvakelė.<br> G.Akavickienės nuotr.
 Telšių rajono nakvynės namų socialinio darbo organizatorė Genovaitė Kuzminskienė sakė, jog velionis buvo ramus, nekonfliktiškas žmogus. <br> G.Akavickienės nuotr.
 Telšių rajono nakvynės namų socialinio darbo organizatorė Genovaitė Kuzminskienė sakė, jog velionis buvo ramus, nekonfliktiškas žmogus. <br> G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 9:43 AM, atnaujinta Jul 17, 2017, 11:55 AM

Liepos 14 d., apie 4 val. 45 min, policija gavo pranešimą, kad Telšių rajono Džiuginėnų kaime, prie Germanto ežero, ant tilto rastas vyro lavonas sumušta galva. Kraujo klane gulintį negyvą vyrą paryčiais aptiko žvejys. 

Penktadienio rytą ant medinio tilto dar matėsi kraujo pėdsakai, nors atrodė, kad kraują bandyta plauti.

Gavę informaciją apie lavoną policijos pareigūnai ėmė sekti karštais galimų žudikų pėdsakais. Netoliese sulaikyti du neblaivūs jauni vyrai, kulniavę Telšių link.

Dvidešimtmečiui Mariui nustatytas 2,32 promilės girtumas, metais jaunesniam Dariui – 1,90 promilės. Tai vidutinis girtumas. Įtariamieji sulaikyti, dėl nužudymo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nužudytasis ir sulaikytieji yra Telšių rajono savivaldybės nakvynės namų gyventojai. Visi trys puikiai žinomi policijai, teisti.

Kaip teigė Nakvynės namų socialinio darbo organizatorė Genovaitė Kuzminskienė, devyniolikmetis Darius neseniai grįžo iš įkalinimo įstaigos ir neradęs, kur prisiglausti, atgal grįžo į nakvynės namus.

Liepos 11-ąją jaunas vyras apsistojo nakvynės namuose, o liepos 14-ąją jau buvo uždarytas į areštinę už nužudymą. Įtariamojo biografijoje – virtinė nusikaltimų. Pasak aplinkinių, jis buvo agresyvus, neprognozuojamas.

Kaip teigė nakvynės namų darbuotojai, įtariamasis Darius nusikaltimo išvakarėse gavo beveik 300 eurų, pinigus į sąskaitą jam grąžino antstolis. 

Tądien Darius nakvynės namuose gyrėsi, jog lankėsi antstolio kontoroje ir pakėlė triukšmą, todėl jam buvo pažadėta grąžinti iš sąskaitos nuskaičiuotus pinigus. Mat neįgalumo šalpos antstolis esą negalėjęs liesti.

Manoma, kad dėl pinigų pergalę pasiekęs vyras nusprendė atšvęsti su draugais.

Nakvynės namų darbuotojai patvirtino, kad žmogžudystės išvakarėse trijulė nenakvojo valdiškuose namuose. Abu įtariamieji išėjo apie 16 valandą ir, kaip jie patys pasigyrė likimo draugams, linksminosi Degaičių kaime.

Auka tapęs Giedrius apie 23 val. nakties išsikvietė taksi ir išvyko. Kaip jis susitiko su įtariamaisiais ir kaip jie visi naktį atsidūrė prie Germanto ežero, kuris nuo Nakvynės namų randasi maždaug už 12 kilometrų, paaiškės ikiteisminio tyrimo metu.

Abu įtariamieji užaugo vaikų globos namuose. Įtariamieji ir nužudytasis gyveno iš neįgalumo pašalpų.

Prieš mirtį nakvynės namuose Giedrius gyrėsi, kad užsienyje gyvenanti motina žadėjo atsiųsti kelias dešimtis eurų. Jo tėvas gyveno su kita šeima ir sūnumi nesirūpino.

Nakvynės namų socialinio darbo organizatorė G. Kuzminskienė prisiminė, kad nei velionis Giedrius, nei sulaikytasis Marius nekėlė problemų, abu buvo taikūs, dalyvaudavo įstaigos renginiuose, prisijungdavo tvarkant aplinką. Tačiau, kaip apgailestavo socialinio darbo organizatorė, jauni vyrai greitai pasiduodavo kitų įtakai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.