Tėvo ir motinos nužudymu įtariamas R. Špilevskis toliau bus saugomas psichiatrinėje

Teismas pratęsė suėmimą 34 metų Romualdui Špilevskiui, kuris įtariamas šių metų gegužės 8 dieną Vilniaus rajone, Karužiškių kaime kastuvu užkapojęs savo pensininkus tėvus Teresą (72 metų) ir Edvardą Špilevskius (82 metų).

 Tėvų nužudymu įtariamas R.Špilevskis iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės buvo išvežtas į Rokiškį ir ten saugomas ginkluotų pareigūnų. <br> T.Bauro nuotr.
 Tėvų nužudymu įtariamas R.Špilevskis iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės buvo išvežtas į Rokiškį ir ten saugomas ginkluotų pareigūnų. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2017, 3:56 PM, atnaujinta Jul 24, 2017, 4:07 PM

Suėmimas įtariamam tėvažudžiui pratęstas dar 3 mėnesiams ir bus skaičiuojamas nuo rugpjūčio 8 dienos.

Būtent tada R.Špilevskiui baigsis pirmojo suėmimo terminas, tačiau ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Liutauras Rudzevičius išeina atostogauti, todėl paprašė teismo posėdį surengti anksčiau.

R.Špilevskis, skirtingai nei kiti suimtieji yra ne tardymo izoliatoriuje, o Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje, kur jį dieną naktį saugo ginkluoti pareigūnai. 

Į Rokiškį R.Špilevskis buvo atvežtas iš Vilniaus psichiatrinės ligoninės, į kurią pakliuvo iškart po žmogžudysčių.

Pasikalbėti su įtariamuoju tyrėjams pavyko tik praėjus mėnesiui po tragedijos Karužiškių kaime, tačiau pokalbis buvo sunkus. Tyrėjai nelabai suprato, ką R.Špilevskis jiems norėjo pasakyti, todėl jam buvo skirta kompleksinė stacionari psichiatrinė-psichologinė ekspertizė.

Tik gavus jos išvadas bus aišku, ar vyras galės stoti prieš teismą ir būti nuteistas, ar bus gydomas toliau, kol visai pasveiks ir nebekels grėsmės aplinkiniams. 

Įtariama, kad R.Špilevskis savo tėvus nužudė naktį iš gegužės 7-osios į 8-ąją. Jų smarkiai sudarkytus kūnus ryte surado remontuoti namo atvykęs kaimynas, kurį Špilevskiai prašė padėti suremontuoti namą. 

Kai į įvykio vietą atvažiavo policijos pareigūnai, vyro ir moters lavonai gulėjo kieme, o įtariamasis prausėsi vonioje ir lyg nieko nebūtų įvykę dainavo.

Jis pareigūnų neįsileido, todėl buvo ištemptas prievarta, tačiau net ir surakintas antrankiais bei paguldytas ant žolės nenustojo dainuoti angliškai ir kažką kalbėti tik jam vienam suprantama kalba. 

R.Špilevskis iškart buvo išvežtas į ligoninę, kurios palatoje buvo surengtas išvažiuojamasis teismo posėdis ir įtariamajam skirta pati griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas trims mėnesiams.

Vėliau įtariamasis buvo pervežtas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę ir joje yra gydomas iki šiol.

Iškart po nužudymo R.Špilevskį pažinoję žmonės kalbėjo, kad vyras yra geras vaikas iš geros šeimos, tačiau nei vienas net neįtarė, kad nužudytieji Teresa ir Edvardas Špilevskiai slėpė savo sūnaus, gabaus architekto paslaptį.

Tik po nužudymo paaiškėjo, kad maždaug prieš metus R.Špilevskis buvo pasijutęs blogai. Tąkart jis pats kreipėsi į psichiatrijos ligoninę ir kurį laiką buvo joje gydomas. 

Gavęs reikiamą pagalbą vyras grįžo į įprastą gyvenimo ritmą, tačiau neilgam.

Medikai spėja, kad psichikos liga R.Špilevskiui galėjo paūmėti ištikus alkoholinei psichozei. Jis galėjo ilgą laiką gerti, o staiga nustojus vartoti alkoholį prasidėjo haliucinacijos. 

Kad R.Špilevskis mėgo kilnoti taurelę, liudija ir kaimynai. Jie ne kartą matė, kaip jis išgerdavo ir neblaivus sėsdavo į savo automobilį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.