Emigrantas parsivežė suklastotas teises ir už tai buvo pasiųstas už grotų

Vilniaus miesto apylinkės teisme priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje D. O. (gim. 1974 m.) kaltinamas dėl dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu.

Emigrantas parsivežė suklastotas teises ir už tai buvo pasiųstas už grotų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Emigrantas parsivežė suklastotas teises ir už tai buvo pasiųstas už grotų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2017, 2:39 PM, atnaujinta Aug 2, 2017, 2:42 PM

Kaip rašoma teismo pranešime, nuteistasis D. O. 2014 m. Anglijos mieste Weston-Super-Mare už 100 svarų įsigijo netikrą Lietuvos Respublikos vairuotojo pažymėjimą su jo asmens duomenimis.

2016 m. liepos 21 d., apie 23 val. 30 min., Vilniaus oro uoste Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas, atlikdamas asmens daiktų patikrinimą, aptiko netikrą vairuotojo pažymėjimą. 

Vyras apklausiamas teisme savo kaltę pripažino visiškai. Paaiškino, kad 2014 m. Anglijoje pirko automobilį, kuris buvo reikalingas darbui. Vairuotojo pažymėjimą ir pasą jis buvo pametęs, todėl paprašė vieno asmens padėti gauti dokumentus. Suklastotą vairuotojo pažymėjimą panaudojo automobilio draudimui, jokių eismo įvykių nepadarė, Lietuvoje jo nėra niekam pateikęs.

Teismas, įvertinęs visas baudžiamojoje byloje ištirtas aplinkybes, taip pat atsižvelgęs į tai, kad kaltinamasis jau buvo teistas tris kartus, nors charakterizuojamas teigiamai, tačiau vengė jam paskirtų bausmių vykdymo, dar kartą nusikalto, mano, kad jam turi būti skirta laisvės atėmimo bausmė.

Teismas D. O.  pripažino kaltu ir skyrė laisvės atėmimą 6 mėnesiams. Paskirtą bausmę subendrino su kitų teismų priimtais nuosprendžiais ir paskyrė galutinę subendrintą 1 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose. 

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.