SEL koncerte siautėję chuliganai teisėsaugą už nosies vedžiojo net 3 metus

Šeši jauni klaipėdiečiai, prieš trejus metus sumušę vieną iš SEL koncerto uostamiestyje organizatorių ir sumaitoję jo automobilį, nors ir kaip mėgino išvengti teismo, pagaliau išgirdo jiems skirtas bausmes.

Teismą pasiekęs konfliktas įsiplieskė po Klaipėdoje vykusio SEL koncerto.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Teismą pasiekęs konfliktas įsiplieskė po Klaipėdoje vykusio SEL koncerto.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2017, 10:36 AM

Bylos nagrinėjimas užtruko taip ilgai, nes posėdžius nuolat tekdavo nukelti.

Kaltinamieji pateikdavo įvairiausių priežasčių, kodėl negali atvykti į teismą: tai patys serga, tai negaluoja vaikai.

Teko važinėti iš Vilniaus

Kai vasarį į posėdį vėl neatvyko viena kaltinamoji, nes esą susirgo jos vaikas, nors teismas negavo jokių šį faktą patvirtinančių dokumentų, nukentėjęs 34 metų vilnietis Garis Serbulas galutinai supyko.

Vyras siūlė teismui už savo pinigus tuojau pat pasamdyti auklę, kad tik sergančio vaiko motina atvyktų į posėdį. Mat trys nukentėjusieji į posėdžius Klaipėdoje važinėjo iš Vilniaus – tam buvo leidžiami pinigai ir gaištamas laikas.

Kovo mėnesį byla vis dėlto pradėta nagrinėti. Nukentėjusieji parodymus davė būdami Vilniuje vaizdo konferencijos būdu.

Bet kai balandį pagaliau atėjo laikas baigiamosioms kalboms ir sprendimui, paaiškėjo, kad bylą nagrinėjusi teisėja išeina į pensiją. Tokiu atveju byla skiriama kitam teisėjui.

Norėjo išvykti anksčiau

Viešosios tvarkos pažeidimu buvo kaltinami šeši klaipėdiečiai – Gražvydas Martinkus, Natalija Ščerbakova, Gintarė Ruginytė, Edmundas Tamošauskas, Paulius Ruginis ir Jurinda Žukaitė.

Incidentas nutiko 2014 metų liepos 6-osios naktį, šiek tiek po vidurnakčio.

Vienas iš SEL koncerto Klaipėdos vasaros estradoje organizatorių G.Serbulas nusprendė išvažiuoti likus dešimčiai minučių iki renginio pabaigos, kad nepakliūtų į išeinančių žiūrovų spūstį.

Į koncertą buvo suplūdę tūkstančiai atlikėjo Egidijaus Dragūno gerbėjų.

G.Serbulo automobilis stovėjo koncerto dalyviams ir organizatoriams skirtoje aikštelėje už estrados. Ją galima pasiekti tik važiuojant dviračių ir pėsčiųjų taku. G.Serbulas turėjo leidimą juo važiuoti.

Tačiau vos pajudėjus automobiliui kelią užtvėrė girtų žmonių kompanija.

Sudaužė ir žmogų, ir mašiną

„Iš viso buvo 13 žmonių, tarp jų ir mažas vaikas. Aštuonis pavyko nustatyti, bet iš policijos pateiktų nuotraukų atpažinau ne visus.

Jie užstojo automobiliui kelią. Visi buvo girti, rėmėsi į variklio dangtį. Paskui mane ištraukė iš mašinos, atsidūriau ant žemės, mane ėmė spardyti.

Vėliau medikai konstatavo smegenų sukrėtimą ir kitas lengvesnes traumas. Buvau blaivus, tad išsisukau nuo baisesnių pasekmių – per stebuklą spėjau pabėgti ir sėsti į automobilį. O galėjau likti invalidas, galėjau būti ir nužudytas“, – pasakojo G.Serbulas.

Jis ėmė važiuoti, bet užpuolikai nerimo, daužė automobilį akmenimis, buteliais, spardė. Vyras neteko akinių, šaliko, suplėšyti marškiniai, sudaužytas laikrodis.

Užfiksavo vaizdo kamera

Nemenką išgąstį patyrė ir automobilyje buvusios merginos.

„Atvykusi policija iš pradžių netikėjo, kad esu nukentėjęs: kažkas jiems pranešė, kad pervažiavau žmogų, bet paskui įrodžiau, kaip buvo iš tikrųjų.

Juo labiau kad viską užfiksavo automobilyje įrengta vaizdo kamera“, – sakė G.Serbulas.

Jis piktinosi ir atsainiu Klaipėdos policijos darbu – esą tyrimas judėjo vėžlio žingsniu, jis pats nustatė įtariamuosius, apie juos pranešė pareigūnams.

Todėl byla teismą pasiekė tik po tokio ilgo laiko.

Laisvės atėmimo išvengė

Klaipėdos apylinkės teismas chuliganams skyrė palyginti švelnias bausmes. Dauguma jų nubausti laisvės apribojimu ir nuo 22 iki 6 val. ryto turės būti namuose.

Kitiems teks sumokėti nuo 1,5 iki beveik 2 tūkst. eurų baudas. Klaipėdiečiai įpareigoti nevartoti alkoholio ir kitų svaigalų.

G.Serbulas teismui pateikė civilinius ieškinius, turtinę žalą įvertinęs 6 tūkst., o neturtinę – 10 tūkst. eurų.

Jam iš viso priteista 6,6 tūkst. eurų. Po kelis šimtus eurų neturtinės žalos nuteistieji turės sumokėti ir automobilyje sėdėjusioms bei užpuolikų gerokai išsigandusioms merginoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.