Paaiškėjo, kaip Joniškio rajone iš voljero ištrūko meška

Praėjusios savaitės pabaigoje iš voljero Joniškio rajone ištrūkusios meškos savininkai pažeidė leidimo laikyti gyvūną sąlygas, bus sprendžiama dėl jų atsakomybės, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija.

 Bus sprendžiama, kokią atsakomybę taikyti Joniškyje pabėgusios meškos savininkams.<br> G.Šiupario asociatyvi nuotr.
 Bus sprendžiama, kokią atsakomybę taikyti Joniškyje pabėgusios meškos savininkams.<br> G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 2:49 PM, atnaujinta Aug 21, 2017, 3:33 PM

„Sudarydami sąlygas meškai ištrūkti į laisvę, gyvūnų savininkai pažeidė laukinių gyvūnų laikymo taisykles ir išduoto leidimo sąlygas. Toliau bus sprendžiama, kokią atsakomybę jų atžvilgiu taikyti“, – rašoma ministerijos pranešime.

Turimais duomenimis, gyvūnas penktadienį iš aptvaro ištrūko, nes prižiūrėtojas, atėjęs meškos pamaitinti, neužstūmė narvo durų skląsčio. Meška atsidarė duris ir išėjo į Vilkiaušio mišką.

Apie laisvėn ištrūkusi plėšrų gyvūną bendrasis pagalbos centras pranešė policijai ir ugniagesiams. Keli policijos ekipažai, aplinkosaugininkai, kavinės apsauga ir darbuotojai ėmėsi meškos paieškos, tačiau greitai temstant paieškos rezultatų nedavė. Prieš vidurnaktį atvykęs meškų dresiruotojas ir augintojas Mykolas Zobovas apžiūrėjo likusius savo augintinius ir konstatavo, kad į laisvę ištrūko pati ramiausia iš trijų meškų, 28-erių metų rudoji Karelijos meška Cielė. Ryte dresiruotojas savo buvusią augintinę aptiko miške netoli kavinės ir sugrąžino atgal į narvą.

Meška buvo pabėgusi iš Kirnaičių kaimo kavinėje „Plūgo broliai“ esančio voljero.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.