Kaune po įspūdingų gaudynių suimtas gaujos vadeiva

Kaune – įspūdingos gaudynės, suimtas garsus šešėlinio pasaulio veikėjas 41 metų Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas.

 Įtariamojo sulaikymo operacija Kaune.<br> lrytas.lt skaitytojo nuotr.
 Įtariamojo sulaikymo operacija Kaune.<br> lrytas.lt skaitytojo nuotr.
 Įtariamojo sulaikymo operacija Kaune.<br> lrytas.lt skaitytojo nuotr.
 Įtariamojo sulaikymo operacija Kaune.<br> lrytas.lt skaitytojo nuotr.
  Įtariamojo sulaikymo operacija Kaune.<br> lrytas.lt skaitytojo nuotr.
  Įtariamojo sulaikymo operacija Kaune.<br> lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 4:07 PM, atnaujinta Aug 22, 2017, 8:39 AM

Kryžkelės gaujos vadeiva vadinamas M.Mažeika kaltinamas žmogžudyste, tačiau dėl sunkios ligos paleistas į laisvę, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė. Kaunietis nevykdė teismo skirtų įpareigojimų, todėl buvo susektas ir sulaikytas. 

Kauno apylinkės teismas jam skyrė 20 parų suėmimą. 

Pareigūnai vaikėsi prašmatnų BMW

Pirmadienį Kaune gausios policijos pareigūnų pajėgos vaikėsi juodos spalvos visureigį „BMW X5“, o jo vairuotojas buvo ištrauktas iš automobilio, paguldytas ant šaligatvio ir surakintas antrankiais.

Naujienų portalo lrytas.lt skaitytojas įspūdingą sulaikymo operaciją užfiksavo Draugystės gatvėje likus maždaug valandai iki vidurdienio. Kiek anksčiau liudininkai pasakojo gretimose gatvėse matę net kelis policijos pareigūnų automobilius, kurie dideliu greičiu lėkė įjungę šviesos ir garso signalus.

Sulaikymo vietoje taip pat matyti kriminalistų automobilių, nepažymėtų policijos ženklais. 

Kraupiais nusikaltimais išgarsėjęs Kauno nusikalstamojo pasaulio veikėjas M.Mažeika atsidūrė laisvėje, kai jo artimieji įvykdė teismo įpareigojimą ir sumokėjo 20 tūkst. eurų užstatą.

M.Mažeika pernai lapkričio pradžioje apskundė Kauno apygardos teismo nutartį dėl 30 dienų pratęsto suėmimo termino. Lietuvos apeliacinis teismas jo skundą patenkino.

Aštuonis kartus teistą Kryžkelės gaujos vadeivą nuo belangės išgelbėjo sunki onkologinė liga – pastaruoju metu jis daugiau laiko praleisdavo ne Lukiškių kalėjimo kameroje, o kaliniams skirtoje ligoninėje.

Kaunietis negrįžo į namus

Sadistišku elgesiu net nusikaltėlių pasaulio atstovus šokiruodavęs kaunietis bus teisiamas dėl anksčiau tris kartus teisto 31 metų Igorio Laškevičiaus nužudymo.

Didelę įtaką nusikaltėlių pasaulyje turėjusio I.Laškevičiaus kūnas buvo aptiktas 2016 metų kovo 30 dieną pakaunės Šatijų kaime esančiame miškelyje. Kovo 29-osios pavakare I.Laškevičius išvyko su M.Mažeika iš savo namų Dainavos rajone pasakęs žmonai, jog padės bičiuliui parvežti iš užsienio atgabentą mašiną.

Sutuoktinis turėjo grįžti apie 21 valandą. Kitą dieną jo ieškoti puolę artimieji išgirdo kraupią naujieną. Kauno banditai buvo surengę puotą, kuri baigėsi mirtinu smūgiu kirviu I.Laškevičiui į galvą. Vėliau jam į kaklą buvo paleistas kontrolinis šūvis. Įtariama, jog ginčas kilo spontaniškai.

Nusikaltėliai nuvežė kūną į nuošalią vietovę, o automobilio ir ginklo atsikratė. Įtariama, kad juos paskandino Lapių miestelio apylinkėse. Be pagrindinio įtariamojo M.Mažeikos policijos kriminalistai sulaikė ir jo bendrininką 31 metų šiaulietį Dainių Paldavičių, siejamą su šio miesto nusikaltėlių pasauliu.

D.Paldavičius buvo paleistas į laisvę už 10 tūkst. eurų užstatą. M.Mažeika parodymų nedavė, o D.Paldavičius savo kaltę neigė.

Išgarsino vilkikų vagystės

Prieš keletą metų Asilui iškėlus bylą, jis buvo pripažintas nepakaltinamu, tačiau vėliau pasveiko. Apie Kryžkelės gaujos lyderio M.Mažeikos įvykdytus žiaurius nusikaltimus pasakojamos legendos. 

Jis kulkomis suvarpė prie senosios Daktarų gaujos priskiriamo Remigijaus Vaičiūno, pravarde Plūgas, kojas ir sudaužė jį beisbolo lazda. Asilas esą kankino net savo draugę – pjaustydavo jos kūną peiliu, o ant žaizdų pildavo druskos ir degtinės. 

Tačiau labiausiai Kryžkelės gaują išgarsino vilkikų grobimai – dėl jos siautėjimo Latvijos verslininkai bijojo vykti į Lietuvą, o kartą šios kaimyninės šalies diplomatai net buvo įteikę mūsų šaliai protesto notą.

Pareiškė grėsmingus kaltinimus

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai paskelbė, kad pirmadienį  10 valandą 40 minučių Kaune, Draugystės g., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnais sulaikė vyrą (gim. 1975 m.), kuriam pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 129 str. 1d. pareikšti įtarimai dėl 2016 m. kovo 30 d. įvykdyto nužudymo bei turto sunaikinimo pagal LR BK 187 str. 2 d.

Vyrui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Tačiau kardomojo kalinimo laikotarpiu įtariamajam konstatavus sunkią nepagydomą ligą, 2016 m. lapkričio 23 d. Lietuvos apeliacinio teismo nutartimi kardomoji priemonė suėmimas buvo pakeista į užstatą bei dokumentų paėmimą, paskirta teismo psichiatrinė ekspertizė.

Šia nutartimi vyras buvo įpareigotas nekliudyti tolimesniam tyrimui, nedaryti naujų nusikalstamų veikų. 

Siautėjo vairuodamas automobilį

Būdamas laisvėje, šių metų sausio 6 d., vyras įtariamas padaręs naują nusikalstamą veiką – siekiant išvengti atsakomybės dėl transporto priemonės vairavimo, kai teisė vairuoti atimta, pareigūnams siūlytas kyšis.

Taip pat nustatyta, jog vyras padarė eilę administracinių teisės pažeidimų: vairavo transporto priemonę neturėdamas teisės jos vairuoti bei būdamas apsvaigęs nuo alkoholio bei narkotinių medžiagų bei liepos mėn. padarė eismo įvykį, kurio metu apgadino 4 transporto priemones. 

Kadangi asmuo galimai toliau vykdė neteisėtas veikas, piktybiškai vengė vykti į ekspertinį skyrių ekspertizės atlikimui, taip trukdydamas tolimesniam tyrimui, rugpjūčio 21 d., buvo priimtas sprendimas vyrą sulaikyti bei pakartotinai kreiptis į Kauno apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės paskyrimo.

Kauno apylinkės teismo nutartimi vyrui buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 20 dienų.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.