Garsi trenerė, šokių projekto dalyvė teisiama dėl smurto prieš 11-metę auklėtinę

Kauno apylinkės teismas svarsto baudžiamąją bylą, kurioje mažametės auklėtinės sveikatos sutrikdymu kaltinama žinoma dailiojo čiuožimo trenerė, televizijos projekte „Šokiai ant ledo“ dalyvavusi Ramunė Satkauskaitė.  Projekte jos šokių partneris buvo politikas Stanislovas Buškevičius. 

 Žinoma dailiojo čiuožimo trenerė, projekte "Šokiai ant ledo" su Kauno politiku S.Buškevičiumi dalyvavusi elektrėniškė R.Satkauskaitė teisiama dėl savo mažametės auklėtinės sveikatos sutrikdymo.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Žinoma dailiojo čiuožimo trenerė, projekte "Šokiai ant ledo" su Kauno politiku S.Buškevičiumi dalyvavusi elektrėniškė R.Satkauskaitė teisiama dėl savo mažametės auklėtinės sveikatos sutrikdymo.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2017, 12:23 PM, atnaujinta Aug 22, 2017, 5:08 PM

Elektrėnų savivaldybės sporto centre trenere dirbančiai 38 metų R.Satkauskaitei iškelta byla po treniruotės, vykusios Kauno ledo arenoje.

Teisėsaugos duomenimis, dėl netinkamo užduočių ir nurodymų vykdymo trenerė tyčia spausdama ir sukdama pirštais sutrikdė sveikatą savo 11-metei auklėtinei – mergaitei iškilo daugybinės paodinės kraujosruvos kairėje rankoje, taip pat kraujosruvų aptikta dešinėje rankoje, ant pilvo, kojų, ausies. 

Baudžiamoji byla juda link pabaigos, tačiau galutinio taško padėti vis nepavyksta. Pirmadienį buvo atidėtas vienas iš daugybės teismo posėdžių – šįkart dėl teisėjo Raimundo Mikštos ligos. 

Policija pradėjo tyrimą gavusi mažametės motinos pareiškimą. Moteris nufilmavo ant dukters kūno atsiradusias mėlynes. 

R.Satkauskaitė savo kaltę ikiteisminio tyrimo metu neigė. Trenerė tvirtino nesmurtavusi prieš vaiką, piktybiškai nesielgusi. Dailiojo čiuožimo treniruotės – aktyvios, sudėtingos, pasitaiko kritimų, susižalojimų. 

Moteris trenere dirba jau daugiau nei 15 metų, anksčiau panašių incidentų nepasitaikė. 

Byla teisme svarstoma jau daugiau nei dvejus metus, o skandalinga treniruotė arenoje įvyko net prieš septynerius metus.  

Posėdžius tekdavo atidėti dėl R.Satkauskaitės ligų, jos nesėkmingų mėginimų nušalinti teisėją, prokurorę, ekspertizių inicijavimo. 

Buvusiai šokių projekto dalyvei teismas kartą skyrė baudą išaiškėjus, jog medikų pažyma dėl sveikatos būklės yra nepagrįsta. Buvo priimta ir nutartis dėl atvesdinimo.

Bauda sykį buvo skirta ir teisiamosios advokatei. 

Proceso metu trenerė pareikalavo atlikti net tris ekspertizes – vaizdo, sveikatos sutrikdymo masto ir informacinių technologijų. 

R.Satkauskaitė pareiškė teisme duosianti parodymus tik po to, kai bus apklausti kiti bylos dalyviai. Liudininkai parodymus jau yra davę. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.