Už pareigūno vardo pažeminimą atleista tyrėja išteisinta byloje dėl smurto artimoje aplinkoje

Šiaulių apygardos teismas priėmė nutartį, palankią buvusiai Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnei. Moteris išteisinta smurto artimoje aplinkoje byloje.

Šiaulių apygardos teismas priėmė nutartį, palankią buvusiai Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnei. Moteris išteisinta smurto artimoje aplinkoje byloje.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Šiaulių apygardos teismas priėmė nutartį, palankią buvusiai Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnei. Moteris išteisinta smurto artimoje aplinkoje byloje.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Aug 23, 2017, 5:09 PM, atnaujinta Aug 23, 2017, 6:32 PM


Jauną pareigūnę nemalonumai užgriuvo šių metų balandžio 7 d., apie 4 val. ryto, kai   ji atėjo į buvusio sutuoktinio namus Telšiuose. Vyras tuomet policijai pranešė, kad buvusi žmona smurtavo.  Šeimyninio kivirčo spręsti atvykę policijos pareigūnai į komisariatą išvežė savo kolegę – Telšių apskr. VPK Veiklos skyriaus tyrėją.
Tiek įtariamoji, tiek nukentėjusysis buvo neblaivūs. Išsiblaivę jie apie įvykius bute jau kalbėjo kitaip.
Kad ir kaip ten būtų, ši istorija neigiamai atsiliepė vaiką auginančios pareigūnės karjerai.


Kaip teigė Telšių aps. VPK atstovė Edita Ubartienė, Telšių apskr. VPK Veiklos skyriaus tyrėja buvo atleista iš darbo vadovaujantis LR vidaus tarnybos statuto 62 str. 1 d. 7 p., tai yra už tai, kad savo poelgiu pažemino pareigūno vardą. Pareigūnės tarnybos stažas – 4 metai ir  8 mėnesiai.


Išteisinančią ir neskundžiamą Šiaulių apygardos teismo nutartį dėl galimo smurto artimoje aplinkoje žiniasklaidai pateikusi buvusi pareigūnė šiuo metu gyvena užsienyje.


Moteris skausmingai prisimena šeimyninius įvykius, nulėmusius jos atleidimą iš darbo. Atrodo, pergalė moterį paskatino eiti toliau. Buvusi pareigūnė užsiminė, jog teisiniu keliu sieks, kad darbdavys pripažintų, kad ji neteisėtai buvo atleista iš darbo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.