Knyga vaiką mušusi motina atsipirko 150 eurų bauda

Telšių rajono apylinkės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje motina buvo kaltinama smurtavusi prieš savo septynerių metų sūnų, ir baudžiamuoju įsakymu paskyrė jai piniginę baudą.

 Knyga vaiką mušusi motina atsipirko 150 eurų bauda.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Knyga vaiką mušusi motina atsipirko 150 eurų bauda.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2017, 3:25 PM, atnaujinta Aug 24, 2017, 3:35 PM

Įniršį išliejo ant nekalto sūnaus

Bylos duomenimis, netekėjusi bedarbė L. B. vaiką nuskriaudė savo namuose Telšiuose. Šių metų vasarį, tikslus laikas ikiteisminio tyrimo metu nenustatytas, motina delnu sudavė į  skruostą ir knyga trenkė per galvą mažamečiui E. K., taip sukeldama fizinį skausmą.

Ikiteisminio tyrimo metu kaip įtariamoji apklausiama L. B. pripažino savo kaltę. Moteris papasakojo, kad 2016 metų lapkričio mėnesio pradžioje kartu su sūnumi apsigyveno nauju adresu. Sūnus rugsėjį   pradėjo lankyti pirmą klasę, į mokyklą ėjo noriai. Šių metų vasario 2 d. išlydėjo pirmokėlį į mokyklą. Apie 13 val. nuėjo į Telšių dienos centrą pasiimti sūnaus.

Būnant namuose, moteriai paskambino išgėrusi motina, todėl jos susipyko. Susinervinusi telšiškė įniršį išliejo ant niekuo dėto vaiko. Einant į virtuvę, ji prasilenkė su sūnumi ir  delnu sudavė per kairįjį skruostą. Kodėl nuskriaudė vaiką, motina negalėjo paaiškinti.

Mažametis po smūgio pravirko, tuomet motina esą jo atsiprašė. Rytą ant vaiko skruosto raudonavo dėmė, kuri ir išdavė smurtautoją. Berniukui atėjus į Dienos centrą, sumušimą pastebėjo jo darbuotojos. Žandas buvo patinęs, matėsi rausva apie 3 cm dėmė ir  nubrozdinimas.

Su tokia mama gyventi – jokio džiaugsmo

Dienos centro darbuotojos anksčiau buvo pastebėjusios, kad berniukas tapo nervingas ir ne visada džiaugdavosi, kai jo pasiimti ateidavo mama, nenoriai su ja eidavo į namus.

Vienai iš darbuotojų paklausus, iš kur ant skruosto atsirado dėmė, vaikas sumelavo, kad nugriuvo. Vėliau berniukas vis dėlto pripažino, kad mama jam sudavė ranka ir knyga.

Informacija iš Telšių dienos centro pasiekė Telšių rajono savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojus, kurie savo ruožtu raštu informavo Telšių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą apie tai, kad prieš mažametį galimai smurtavo jo motina.

Tyrimo metu vaikas atskleidė, kad gyventi su mama jam ne pyragai. Pasak berniuko, mama dažnai būdavo pikta, vadindavo jį negražiais žodžiais, mušė per galvytę ranka ir knyga.

Teisiamoji tikino, jog labai gailisi dėl savo veiksmų, be to, su sūnumi sutarianti gerai, gerianti vaistus nuo nervų.

Turi bėdų dėl alkoholio

Teismas konstatavo, jog byloje surinktų įrodymų visuma patvirtina, kad kaltinamoji panaudojo fizinį smurtą prieš savo mažametį sūnų, taip sukeldama nukentėjusiajam fizinį skausmą.

Motinai diagnozuotas lengvas protinis atsilikimas, psichikos ir elgesio sutrikimas, vartojant alkoholį, priklausomybės sindromas. Tačiau ekspertizės išvadoje nurodyta, kad nusikalstamos veikos padarymo metu moteris suvokė savo veiksmų esmę ir galėjo savo veiksmus valdyti.

Teismas nusprendė pripažinti L. B. kalta padarius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalyje ir paskirti jai bausmę – 6 minimalių gyvenimo lygių (MGL), t.y. 225,96 Eur baudą. 

Pritaikius Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 641 straipsnį, bausmę sumažinti vienu trečdaliu ir galutinę bausmę paskirti – 4 MGL dydžio, t.y. 150,64 Eur baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.