Plėšikauti ėjo lyg į darbą

Klaipėdietes užpuldinėjusį ir rankines bei telefonus atiminėjusį plėšiką teismas pasiuntė už grotų trejiems metams. Vyras pernai gruodį buvo išleistas į laisvę, bet čia nenusikaltęs ištvėrė tik penkis mėnesius.

Dešimtą kartą nuteistas A.Baranauskas keliaus už grotų, o S.Saudargaitei bausmės vykdymas atidėtas.<br>V.Gedvilo nuotr.
Dešimtą kartą nuteistas A.Baranauskas keliaus už grotų, o S.Saudargaitei bausmės vykdymas atidėtas.<br>V.Gedvilo nuotr.
A.Pilaitienės nuotr.
A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė, „Lietuvos rytas“

Aug 25, 2017, 1:58 PM, atnaujinta Aug 25, 2017, 1:59 PM

27 metų Andrius Baranauskas kaltę visiškai pripažino ir gailėjosi, bet jo atgaila Klaipėdos apylinkės teismas nepatikėjo ir skyrė ketverių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Baudžiamoji byla sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka buvo išnagrinėta per valandą, bausmė sumažinta trečdaliu – A.Baranauskas už grotų praleis trejus metus.

Skiriant bausmę atsižvelgta į tai, kad vyras jau devynis kartus teistas, septynis iš jų – už plėšimus, teistumas neišnykęs.

Užpuldinėdavo tamsoje

Visos moterys nukentėjo Debreceno gatvės rajone vėlai vakare arba naktį. Jos buvo netikėtai užpuolamos, mušamos ar smaugiamos.

Pirmoji moteris užpulta gegužės 28-ąją apie antrą valandą nakties. Eidama ir kalbėdama telefonu ji staiga pajuto smūgį ir neteko telefono. Jį čiupęs vyras paspruko.

Kitą dieną į policiją kreipėsi 37 metų moteris. Ją toje pačioje Debreceno gatvėje staiga smarkiai pastūmė ir rankinę išplėšė nežinomas vyras. Rankinėje liko moters dokumentai ir 20 eurų.

Aukos buvo smaugiamos

Pasipylė ir daugiau pranešimų apie panašius nusikaltimus.

Toje pačioje gatvėje birželio 4 dieną užpulta septyniolikmetė. Ji buvo pargriauta ir smaugiama, neteko piniginės su dokumentais.

Po trijų dienų nukentėjo dvidešimtmetė. Užpuolikas bandė pagrobti rankinę, bet ji jos nepaleido ir ėmė šaukti. Į pagalbą atskubėjo netoliese buvę jaunuoliai, bet plėšikui pavyko pasprukti.

Merginą įviliojo į spąstus

Po nepavykusio išpuolio vyras su pažįstama moterimi sukurpė naują planą: internete paskelbė apie neva nuomojamą butą. Sulaukę jaunos merginos skambučio pasakė, kad ji turės susitikti su buto šeimininke.

Vakare mergina susitiko su tariama nuomotoja autobusų stotelėje. Staiga pribėgęs nepažįstamas vaikinas trenkė jai per galvą ir iš rankų pagrobė telefoną, o tuomet su bendrininke dingo daugiabučių kiemuose.

Apklausę visas moteris kriminalistai ėmėsi nusikaltėlių paieškų. Jie išsidavė patys. Apsimetėlė nuomotoja ėmė skambinti bičiuliams pavogtuoju telefonu, pagal tai nustatyta jos buvimo vieta.

Grobį nešdavo į lombardą

Netrukus viename Rambyno gatvės bute buvo sulaikytas ir moteris puldinėjęs plėšikas.

Paaiškėjo, kad tai tik gruodžio pabaigoje iš kalinimo įstaigos grįžęs A.Baranauskas.

Pareigūnai jo namuose rado ir keletą kvitų iš lombardų, kuriuose buvo užstatyti pavogtieji telefonai.

A.Baranauskas buvo kaltinamas ir neteisėtu svetimos elektroninės priemonės įsigijimu bei neteisėta finansine operacija. Pagrobtoje rankinėje rasta piniginė su banko kortele ir užrašytu PIN kodu laimės neatnešė – kortelės savininkė ją iškart užblokavo.

Klaipėdietis ne ką praturtėjo ir nuskriaudęs kitas moteris: rankinėse pinigų buvo nedaug, o kelių pavogtų telefonų nepavyko „atrakinti“, todėl jų nepriėmė į lombardus.

Vieno apiplėšimo bendrininkė 23 metų Silvija Saudargaitė nuteista aštuoniems mėnesiams nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant metams. Ji įpareigota būti namuose nuo 22 iki 6 valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?