Vagys netoli nuvažiavo pavogtu prabangiu „Porsche“

Šeštadienį Palangoje apie 50 tūkst. eurų įvertinto penkerių metų senumo „Porsche Panamera“ pasigedusį Klaipėdos verslininką tyrėjai pradžiugino tos pačios dienos vakare – automobilis surastas.

Nusikaltėliai dieną nepabūgo išdaužti gerai matomo namo lango.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Nusikaltėliai dieną nepabūgo išdaužti gerai matomo namo lango.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus, „Lietuvos rytas“

Aug 29, 2017, 7:23 AM

Pranešimą apie pavogtą prabangų automobilį „Porsche Panamera“ pareigūnai gavo praėjusį šeštadienį apie 16 valandą.

Ramiame kurorto pakraštyje prabangų namą turintis laivų remonto ir žvejybos įmonių akcininkas klaipėdietis Aleksandras Lobačiovas kita mašina buvo išvykęs iš Palangos.

Dienai trumpam išvažiuodamas verslininkas neįjungė signalizacijos. Tarsi tai žinodami vagys įsibrovė į kiemą, išdaužė nuo gatvės pusės matomą vitrininį langą ir išvertė visus namus.

Radę kieme stovinčios „Porsche“ raktelius jie pavogtus daiktus susikrovė į mašiną ir išvažiavo. Tos pačios dienos vakare automobilis buvo aptiktas paliktas gatvėje Kretingoje.

Iš pradžių apklausiamas verslininkas nurodė, kad iš namų dingo apie pusketvirto tūkstančio eurų, pneumatinis pistoletas ir rankinė. Vėliau gerai apsižiūrėjus pavogtų vertingų daiktų sąrašas pailgėjo.

Gali būti, kad vagys nesitikėjo name rasti tiek vertingų daiktų. Jais susigundę grobiui išvežti pasinaudojo kieme buvusia mašina. Juo labiau kad namo viduje nusikaltėliai aptiko automobilio raktelius.

Bet tyrėjai neatmeta, kad profesionalius mašinvagius galėjo dominti tik prabangus automobilis. Tuomet jie turėjo žinoti, kad mašinos rakteliai yra name.

Vis dar lieka neaišku, kodėl pavogta mašina buvo palikta. Gali būti, jog nusikaltėliai įtarė, kad joje gali būti įrengta automobilio vietą nustatanti palydovinė apsaugos sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.