Nenusisekusi romantika prie ežero kainuos arti 10 tūkst. eurų

21-erių telšiškės nemalonumai  prasidėjo karštą vasaros naktį, kai ji su septyneriais metais vyresniu draugu nuvyko prie Germanto ežero Telšių rajone. Mėnesienoje pora gražiai bendravo, vartojo alkoholinius gėrimus, tačiau romantiką netikėtai sugriovė barnis. 

 Nenusisekusi romantika prie ežero kainuos arti 10 tūkst. eurų.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
 Nenusisekusi romantika prie ežero kainuos arti 10 tūkst. eurų.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickiene

Aug 30, 2017, 3:08 PM, atnaujinta Aug 30, 2017, 6:19 PM

Supykusi moteris, nepaisant išgertų taurių skaičiaus, šoko į draugo mašiną ir bandė išrūkti.

Nežinia, kas kaltas –  promilės ar tai, kad moteris  niekada nėra turėjusi teisės vairuoti, tačiau automobilis rėžėsi į kelio stulpelį, o čia kur buvę, kur nebuvę prisistatė policijos pareigūnai ir pradėjo bylą.

Supykusi nuvarė draugo automobilį 

Policijos tarnybiniame pranešime nurodyta, kad 2017 m. liepos 3 d., apie 23 val. 52 min.,  kelyje prie Germanto ežero, moteris vairavo automobilį „Chrysler“, jai nustatytas vidutinis, 1,98 prom., girtumas. Automobilis buvo nuvežtas į saugojimo aikštelę, o surinkta medžiaga perduota teismui.

Telšių rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje išsituokusi, nedirbanti, neteista telšiškė E. D., kaltinama vairavusi kelių transporto priemonę būdama apsvaigusi nuo alkoholio, „apdovanojo“ ją didelėmis baudomis.

Teisiamajame posėdyje kaltinamoji E. D. prisipažino padariusi nusikalstamą veiką ir papasakojo su draugu E. J. jo automobiliu „Chrysler“ nuvažiavusi prie Germanto ežero. 

Ten abu vartojo alkoholinius gėrimus, paskui susipyko. Tada ji čiupo ant žolės buvusius automobilio raktelius ir nieko nesakiusi nuėjo prie automobilio. Draugas moterį pamatė jau sėdinčią prie vairo, bėgo link jos norėdamas sustabdyti.

Tačiau širdies draugė užsirakino automobilio dureles iš vidaus, paspaudė akceleratoriaus pedalą ir nedaug pavažiavusi trenkėsi į šalikelėje buvusį betoninį stulpelį. Apgadintas automobilis ir stulpelis. 

Po kelių minučių atvyko policija. Policijos pareigūnams moteris prisipažino vairavusi girta ir be teisių.

Kaltinamosios draugas E. J. teisme patvirtino, kad su moterimi nuvyko prie Germanto ežero, ten vartojo alkoholį. Kai supykusi draugė nuėjo link automobilio, iš pradžių jis nekreipė dėmesio, tačiau pamatęs, kad E. D. sėda į automobilį, pasitikrino kišenes. 

Supratęs, kad nebeturi automobilio raktelių, puolė bėgti link automobilio, tačiau jos sustabdyti nespėjo. 

Antrą kartą įkliuvo girta ir be teisių prie vairo

Teisme kaltinamoji gailėjosi dėl padaryto nusikaltimo, prašė teismo atleisti ją nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Tačiau teismas nusprendė, kad nors kaltinamoji E. D. nėra teista, tačiau iš baudžiamosios bylos medžiagos galima spręsti, jog linkusi pažeidinėti įstatymus ir nesilaikyti visuomenėje priimtų taisyklių. 

Esminė aplinkybė, leidžianti teismui daryti tokią išvadą, yra faktas iš praėjusio metų vasario, kai neturėdama teisės vairuoti, ji vairavo automobilį būdama neblaivi (nustatytas 1,87 prom. girtumas), nepasirinkusi saugaus greičio nuvažiavo nuo važiuojamosios kelio dalies ir atsitrenkė į kelkraštyje esančią tvorą. 

Už šį administracinį teisės pažeidimą jai buvo skirta bauda, o nepraėjus nei vieneriems netams nuo minėto įvykio, ji vėl vairavo būdama neblaivi.

Valstybei turės sumokėti vairuoto automobilio vertę

Kaltinamoji E. D. teisiama pirmą kartą, padaryta veika priskiriama nesunkių nusikaltimų kategorijai, todėl jai skirtina su laisvės atėmimu nesusijusi bausmė – bauda.

Kaltinamoji E. D. prisipažino padariusi nusikalstamą veiką, byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, todėl paskirta bausmė sumažintina vienu trečdaliu.

E. D. nusikalstamą veiką padarė šiurkščiai pažeisdama Kelių eismo taisykles. Ji vairavo transporto priemonę, neturėdama teisės vairuoti, už tai jau anksčiau bausta administracine tvarka.

Byloje nustatyta, kad automobilis „Chrysler“ priklauso E. J., tačiau  nėra duomenų, kad automobilio savininkas pats perdavė automobilį vairuoti neblaiviai E. D. 

Šiuo atveju konfiskuotinas turtas priklauso trečiajam asmeniui, tad, teismo nuomone, šį turtą konfiskuoti netikslinga, o iš kaltinamosios E. D. išieškotina konfiskuotino turto vertę atitinkanti pinigų suma. Pagal Emprekis duomenis tokio automobilio vertė yra 8880 Eur, todėl iš E. D. išieškotina minėta suma.

Teismas E. D. pripažino kalta padarius nusikaltimą ir paskyrė 1016,82 eur. baudą. Bausmę sumažinus vienu trečdaliu, galutinė bausmė paskirta – 677,88 eur. bauda.

Taip pat, teismas skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – uždraudimą dvejus metus naudotis teise vairuoti kelių transporto priemones.

Teismo sprendimu iš E. D. bus išieškoti 8880 Eur  į valstybės pajamas. Automobilis „Chrysler“ grąžintas savininkui E. J.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.