Panemunės punkte sulaikyta Bulgarijoje vogta puspriekabė

Bardinų užkardos pasieniečiai Panemunės kontrolės punkte sulaikė į Kaliningrado sritį vykusį Rusijos piliečio vairuotą vilkiką. Paaiškėjo, kad prie jo buvo prikabinta Bulgarijos teisėsaugininkų ieškoma prieš pusseptintų metų pavogta puspriekabė, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

 Panemunės punkte sulaikyta Bulgarijoje vogta puspriekabė.<br> Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
 Panemunės punkte sulaikyta Bulgarijoje vogta puspriekabė.<br> Valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2017, 11:36 AM, atnaujinta Aug 31, 2017, 11:38 AM

Trečiadienį Panemunės pasienio kontrolės punkte dirbantys ir sieną su Rusija saugantys VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai tikrino iš Lietuvos vykusio vilkiko „Renault Premium“ rusiškais valstybiniais numeriais dokumentus. 

Sunkiasvorė mašina į Rusiją vyko su puspriekabe „Schmitz“. Vilkiką vairavęs 47 metų Rusijos pilietis pasieniečiams pateikė tvarkingą savo vardu išduotą pasą. 

Įtarimų nesukėlė ir vilkiko dokumentai. Tikrindami duomenis apie puspriekabę VSAT išsiaiškino, kad ji nuo 2011 m. vasario kaip vogta yra ieškoma Bulgarijos teisėsaugininkų.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Nuo vilkiko atkabinta puspriekabė saugoma Pagėgių rinktinėje. Rusijos pilietis po apklausos paleistas. Jam vilkiku leista išvykti į Kaliningrado sritį.

Iš viso per šiuos metus pasieniečiai sulaikė 66, įtariama, vogtus automobilius. Daugiausiai tokių  atvejų fiksuota prie sienos su Baltarusija – 28. 

Pagal pilietybes dažniausiai vogtas mašinas vairavo Rusijos piliečiai – jų išaiškinti 28. Taip pat per sieną vogtais automobiliais važiavo 15 Baltarusijos, 12 Lietuvos bei dar 7 valstybių piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.