Į pašto dėžutę įmestas laiškas įminė mįslę: įsiskolino ar pakliuvo į spąstus?

Į pašto dėžutę įmestas paslaptingas laiškas atėmė ramybę 53 metų moteriai. Laiško siuntėjas tikino, kad ji skolinga nemažą pinigų sumą, bet moteris tai neigia.

Į pašto dėžutę įmestas paslaptingas laiškas atėmė ramybę 53 metų moteriai. Laiško siuntėjas tikino, kad ji skolinga nemažą pinigų sumą, bet moteris tai neigia.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Į pašto dėžutę įmestas paslaptingas laiškas atėmė ramybę 53 metų moteriai. Laiško siuntėjas tikino, kad ji skolinga nemažą pinigų sumą, bet moteris tai neigia.<br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas

2017-09-06 15:40

Anykščių rajono Raguvėlės miestelio 53 metų gyventoja paslaptingo laiško sulaukė prieš mėnesį, tačiau tik dabar apie jį pranešė policijai.

Juodu ant balto buvo parašyta, kad prieš trejus metus ji iš 74 metų vyro pasiskolino beveik 21 tūkst. litų. Dabar tai būtų apie 6 tūkst. eurų. Laiško autorius nurodė, kad paprastasis vekselis buvo surašytas ir pinigai perduoti Panevėžyje.

Kadangi praėjo sutartyje nurodytas paskolos grąžinimo terminas, skolintojas, prieš kreipdamasis į antstolį dėl pinigų išieškojimo, nutarė moteriai apie tai priminti.

Raguvėlės gyventoja bet kokios skolos kratosi. Ji teigė, kad pinigų niekada nesiskolino ir niekam nėra skolinga.

Moteris įsitikinusi, kad vekselis ir parašas jame yra suklastoti. Ji kreipėsi į policiją. Dėl dokumento suklastojimo pareigūnai pradėjo tyrimą.

Paprastasis vekselis nuo kitų skolos raštų skiriasi tuo, kad skolininkui neatsiskaičius iki nurodytos datos su šiuo dokumentu galima net be teismo sprendimo kreiptis į antstolius ir iškart pradėti pinigų išieškojimą.

Paprastai vekseliai išrašomi vienu egzemplioriumi. Dokumento originalas lieka pas skolintoją. Šioje istorijoje keista tai, kad vekselis nebuvo patvirtintas notaro.

Tiesa, tokio patvirtinimo reikalaujama ne visiems vekseliams, o tik tiems, kurių suma viršija 3 tūkst. eurų. Tad šiuo atveju tai turėjo būti padaryta.

Teisininkai pabrėžia, kad įstatymų reikalavimų nesilaikymas gali skaudžiai atsiliepti skolintojui. Tokie pažeidimai sandorius daro negaliojančius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.