Už išgalvotą sunkų nusikaltimą – baudžiamoji atsakomybė

Šią savaitę į Kauno apylinkės teismą perduodama byla dėl melagingo pranešimo bei melagingų parodymų davimo apie nebūtą sunkų nusikaltimą.

Jaunas vyras tikino, kad du nepažįstamieji iš jo atėmė 400 eurų, nors istorija buvo visai kitokia.<br>J.Butkutės nuotr.
Jaunas vyras tikino, kad du nepažįstamieji iš jo atėmė 400 eurų, nors istorija buvo visai kitokia.<br>J.Butkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-06 10:48, atnaujinta 2017-09-06 10:55

Šių metų gegužės 13 d. Kauno policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl gegužės 12 d. įvykdyto plėšimo. Vyras, gimęs 1994 m., kreipėsi į pareigūnus, teigdamas, kad tądien apie 20 val. 20 min. Kaune, Laisvės alėjoje susitikus su dviem nepažįstamais jaunuoliais, šie grasindami peiliu, atėmė iš jo 400 eurų. 

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šis Alytuje gyvenantis jaunas vyras gali būti pateikęs pareigūnams melagingą informaciją. Mat atliekant procesinius veiksmus, išsiaiškinta, kad šis vyras galimai vyko įsigyti augalinių narkotinių medžiagų kanapių, sumokėjo už jas 400 eurų, tačiau patikrinęs įsigytą paketą pastebėjo, kad jame buvo ne tai, ką ketino įsigyti.

Atidaręs paketą, vyras rado ne narkotines medžiagas, o kukurūzų spragėsius. Paklaustas kodėl pateikė informaciją apie nebūtą sunkų nusikaltimą, teigė, jog tikėjosi, kad pareigūnai nustatys jį apgavusius jaunuolius ir taip atgaus prarastus pinigus.

Tolimesnes aplinkybes, susijusias su šio asmens norėtu įsigyti neteisėtu pirkiniu, pareigūnai aiškinasi toliau. Šiuo metu vyrui paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Jam gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros  Šeštojo skyriaus prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.