Prezidentės šmeižikas dingo be pėdsakų

Lietuvos prezidentę apšmeižęs ir dėl to teismo slenksčius mynęs 40 metų klaipėdietis Dmitrijus Ustinovas dingo be pėdsakų. Jo motina kreipėsi į policiją ir pranešė, kad apie sūnų nieko nežino jau visą savaitę. Paskelbta vyro paieška.

Lietuvos prezidentę apšmeižęs ir dėl to teismo slenksčius mynęs 40 metų klaipėdietis Dmitrijus Ustinovas dingo be pėdsakų. <br> J.Stacevičiaus ir A.Pilaitienės nuotr./ Lrytas.lt koliažas
Lietuvos prezidentę apšmeižęs ir dėl to teismo slenksčius mynęs 40 metų klaipėdietis Dmitrijus Ustinovas dingo be pėdsakų. <br> J.Stacevičiaus ir A.Pilaitienės nuotr./ Lrytas.lt koliažas
Klaipėdietis D.Ustinovas prieš mėnesį dar dalyvavo teismo posėdyje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdietis D.Ustinovas prieš mėnesį dar dalyvavo teismo posėdyje.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aušra Pilaitienė, LR korespondentė

Sep 7, 2017, 2:44 PM, atnaujinta Sep 7, 2017, 2:55 PM

Rugpjūtį Klaipėdos apylinkės teisme buvo pradėta nagrinėti baudžiamoji byla, kurioje D.Ustinovas kaltinamas apšmeižęs prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Per pirmąjį posėdį bylos atversti nepavyko. D.Ustinovas atvyko be advokato. Ikiteisminio tyrimo metu apie D.Grybauskaitę pripasakojęs nebūtų dalykų, per posėdį jis kraupiu nusikaltimu apkaltino ir prokurorą Saulių Galminą.

Jis esą darė nusikaltimus kartu su D.Grybauskaite, todėl nieko nenorės ir negalės atskleisti. Teisėja Eglė Žakevičiūtė netenkino nušalinimo prašymo.

Per posėdį D.Ustinovas spėjo pripasakoti ir daugiau keistų bei nesuvokiamų istorijų. Esą jis yra Švedijos pilietis ir 25 metus priverstas gyventi pagal suklastotą tapatybę. Iš tikrųjų jis yra Denisas Kozlovas, pernai Graikijoje nušauto Rusijos konsulo sūnus.

Be to, D.Ustinovas prašė į teismą iškviesti daugybę liudytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Posėdžiuose, jo manymu, turėtų dalyvauti Marijonas Mikutavičius, Povilas Urbšys, Arūnas Valinskas, Gabrielius Landsbergis, Saulius Skvernelis, net Angela Merkel, Theresa May.

Teismo salėje sėdėjusi kaltinamojo motina šnibždėjo, kad jį reikia ne teisti, o gydyti.

Į antrąjį posėdį iškviestas ekspertas suabejojo kaltinamojo psichikos būkle, o per trečiąjį nutarta skirti kompleksinę psichiatrinę ekspertizę.

Išgirdęs, kad byla yra stabdoma ir jis bus siunčiamas į Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertinį skyrių, D.Ustinovas supykęs išskubėjo iš teismo pastato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.