Merginos ašaros nesugraudino čigonų

Kėdainių čigonų gaujos narių greitkelyje ties Elektrėnais pagrobta 26 metų plungiškė Ieva Strazdauskaitė vykdė visus nusikaltėlių nurodymus norėdama išlikti gyva, bet tai jos neišgelbėjo.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį pratęsė čigonų gaujos narių L.Bieliausko, M.Bieliausko ir K.Bieliausko suėmimą trims mėnesiams.
Vilniaus apygardos teismas penktadienį pratęsė čigonų gaujos narių L.Bieliausko, M.Bieliausko ir K.Bieliausko suėmimą trims mėnesiams.
L.Bieliauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Bieliauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Bieliauskas.
M.Bieliauskas.
I.Strazdauskaitė kelias valandas buvo vežiojama bagažinėje, o po to nužudyta.
I.Strazdauskaitė kelias valandas buvo vežiojama bagažinėje, o po to nužudyta.
K.Bieliauskas.
K.Bieliauskas.
Daugiau nuotraukų (5)

Vygandas Trainys, „Lietuvos rytas“

2017-09-09 08:43, atnaujinta 2017-09-09 10:09

„Mergina nesipriešino, vykdė įtariamųjų nurodymus“, – „Lietuvos rytui“ sakė Vilniaus apygardos teismo teisėja Laureta Ulbienė, vakar pratęsusi žiaurų nusikaltimą įvykdžiusių trijų pusbrolių – 26 metų Leono, 24 metų Manto ir 23 metų Karolio Bieliauskų suėmimą.

Į žiaurių nusikaltėlių rankas patekusi I.Strazdauskaitė maldavo ją paleisti, žadėjo nesikreipti į policiją, tačiau jos žodžiai nesuminkštino pagrobėjų širdies.

Prabangų automobilį „Audi A7“ iš merginos atėmę nusikaltėliai išsigando, kad ji netylės.

Be to, ji matė užpuolikų veidus. Šie nusikaltėliai anksčiau jau buvo teisti, todėl už vairuotojos ir jos mašinos pagrobimą būtų buvę ilgam pasiųsti už grotų.

Prisipažino smogęs kastuvu

Nors auka vykdė sužvėrėjusių pagrobėjų paliepimus, nesipriešindama įlipo į bagažinę, buvo nuspręsta ją nužudyti.

Per apklausas L.Bieliauskas prisipažino I.Strazdauskaitei kastuvu daužęs per galvą.

„Visi trys įtariamieji savo kaltę iš esmės pripažįsta“, – tvirtino teisėja L.Ulbienė.

K.Bieliauskas ir L.Bieliauskas trečiadienį Vilniaus apygardos teisme sutiko su prokuroro Ginto Ivanausko prašymu pratęsti jų suėmimą trims mėnesiams, o jų pusbrolis M.Bieliauskas prašė skirti švelnesnę kardomąją priemonę – namų areštą, panaudojant apykoję.

Visi trys sadistai kratėsi gaujos vadeivos vaidmens – kiekvienas sakė, kad lemtingus sprendimus priėmė ne jis.

L.Bieliausko ir M.Bieliausko tikinimu, įgrūsti merginą į bagažinę nutarė K.Bieliauskas, kuris buvo laikomas mašinas grobusių čigonų gaujos vadeiva.

Greitkelyje ties Elektrėnais užpulta mergina buvo vežiojama bagažinėje kelias valandas – iš pradžių buvo nugabenta į Marijampolę, o vėliau nužudyta nuošaliame Kėdainių miške, Daukšių aerodromo ir karinio poligono teritorijoje.

Įtariamųjų ratas – didelis

Ketvirtas suimtasis neseniai buvo paleistas į laisvę. I.Strazdauskaitės nužudymo byloje yra daugiau nei šeši įtariamieji.

Kai kuriems jų skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas registruotis policijoje, vienas paleistas už piniginį užstatą.

Tyrėjų duomenimis, laisvėje nuosprendžio laukiantys trijų pusbrolių bendrininkai nežudė merginos – jiems pateikti įtarimai dėl plėšimo ir merginos pagrobimo.

Vieno bendrininko užduotis buvo rūpintis I.Strazdauskaitės automobilio „Audi A7“ pardavimu.

Tiesa, nusikaltėliai savo kėslų neįgyvendino – aukos mašiną paliko nuošalioje vietoje ir nedrįso prie jos sugrįžti.

Rėžėsi į merginos „Audi“

I.Strazdauskaitė greitkelyje buvo pagrobta 2017 metų kovo 5-osios vakarą.

Užpuolikus viliojo iš Plungės į Vilnių vykusios merginos prabangus 2016 metų „Audi A7“ automobilis.

Pagrobėjai užpuolė auką tyčia sukėlę avariją – nesmarkiai trenkėsi savo automobiliu į I.Strazdauskaitės „Audi“. Iš jos išlipusi mergina buvo priversta įlipti į žmogžudžių BMW bagažinę.

Kovo 10 dieną aukos kūnas buvo rastas Kėdainių miške – nusikaltėliai jos palaikus buvo užkasę.

I.Strazdauskaitės „Audi“ šiek tiek anksčiau buvo rasta Žeimių apylinkėse (Jonavos r.) esančiame miške.

Slėpdami kūną nusikaltėliai iškasė ne vieną, o dvi duobes netoli viena kitos.

Merginai kastuvu į galvą smogta keliolika kartų, o iš viso jai buvo suduota keliasdešimt smūgių.

Prie I.Strazdauskaitės bylos tyrimo taip pat prijungtas tyrimas dėl Latvijos piliečio plėšimo, jo vairuoto taip pat brangaus automobilio pagrobimo.

Ir tąkart buvo imituota avarija. Šis nusikaltimas įvykdytas pernai balandį pakaunėje.

Padarė daugybę nusikaltimų

Vagystės, plėšimai, teismas dėl pensininko nužudymo. Tai – įrašai kėdainiškio L.Bieliausko, kuris prisipažino kastuvu uždaužęs I.Strazdauskaitę, biografijoje.

Plėšikų gaujai priklausiusio L.Bieliausko ankstesnių nusikaltimų braižas panašus į I.Strazdauskaitės nužudymą – kai kurios aukos buvo nusižiūrėtos važiuojant automobiliu.

Turtingos čigonų šeimos atstovas 23 metų K.Bieliauskas ir devynias klases baigęs jo pusbrolis L.Bieliauskas gyveno netoli vienas kito – J.Basanavičiaus ir Kęstučio gatvėse Kėdainiuose.

Pirmą kartą L.Bieliauskas į teisėsaugos akiratį pateko būdamas vos 14 metų – girtas paauglys su 42 metų vyru pasikėsino pagrobti iš kaimynės 803 litus, garso grotuvą, drabužių, patalynės.

Kėdainių teismas 2006 metų rugpjūčio 28 dieną atleido L.Bieliauską nuo baudžiamosios atsakomybės dėl jauno amžiaus, o bendrininkui skyrė 2 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

2007 metų rugpjūčio 18 dieną Kęstučio gatvėje, netoli L.Bieliausko namų, buvo nužudytas 79 metų vyras – užpuolikai iš aukos atėmė 500 litų, daužė jai per galvą.

Pareigūnai surinko įrodymų, kad senolį užpuolė 16-metis L.Bieliauskas ir jo suaugęs bendrininkas Armandas K., tačiau Panevėžio apygardos teisėjų kolegija, vadovaujama Ričardo Gilio, dėl plėšimo ir nužudymo juos išteisino.

Po metų L.Bieliauskas trečią kartą pakliuvo į teisėsaugos akiratį – dėl kontrabandinių cigarečių sulaikytam jaunuoliui Jonavos teismas 2008 metų liepą skyrė baudą.

Sulaukęs pilnametystės jaunuolis įkliuvo dėl plėšimo – jam buvo skirtas dvejų metų lygtinis laisvės atėmimas.

L.Bieliauskas kalėjime atsidūrė 2011 metų spalį – už antrą plėšimą Ukmergės teismas jam skyrė 1 metus ir 9 mėnesius nelaisvės.

Iš viso L.Bieliauskas yra teistas už keturis plėšimus ir vieną atvirąją vagystę – pagrobė automobilį, užpuolė praeives. Aukų jis su sėbrais ieškodavo važiuodamas mašina.

Teisiamųjų suole anksčiau taip pat buvo atsidūrę L.Bieliausko pusbroliai K.Bieliauskas ir M.Bieliauskas.

Plėšikų gaujos lyderiu laikomas K.Bieliauskas mėgdavo demonstruoti prabangą – dėdavo į internetą nuotraukas, kuriose jis su prabangiais laikrodžiais ir automobiliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.