Pasieniečiams įkliuvo nelegaliai savo tautietę gabenęs vietnamietis

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Vietnamo pilietį, gyvenantį Čekijoje, kuris automobiliu nelegaliai į Vakarų Europą gabeno Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusią savo tautietę. Vairuotojui gresia baudžiamoji atsakomybė, o Vietnamo pilietė bus grąžinta Latvijai.

 Pasieniečiams įkliuvo nelegaliai savo tautietę gabenęs vietnamietis.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo nelegaliai savo tautietę gabenęs vietnamietis.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo nelegaliai savo tautietę gabenęs vietnamietis.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo nelegaliai savo tautietę gabenęs vietnamietis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 4:27 PM, atnaujinta Sep 11, 2017, 4:30 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, šeštadienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Audi Q7“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo 32-erių Vietnamo pilietis, turintis leidimą gyventi Čekijoje. Jis turėjo tvarkingus dokumentus.

Pasieniečiai vairuotojui pretenzijų nebūtų turėję, tačiau už automobilio sėdynės pastebėjo pasislėpusią keleivę. Kalvarijos užkardos pareigūnai išsiaiškino, kad ji yra 23-ejų Vietnamo pilietė, pasiprašiusi prieglobsčio Latvijoje. Moteris teturėjo vienintelį tai patvirtinantį pažymėjimą.

Užsienietės tapatybė buvo patvirtinta VSAT pareigūnams susisiekus su Latvijos pasieniečiais. Kol neišnagrinėtas vietnamietės prašymas ir nepriimtas sprendimas dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, ji neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.

Vietnamo piliečio vairavusio „Audi Q7“ veiksmai šiuo atveju traktuojami kaip neteisėtas žmonių gabenimas per valstybės sieną. Dėl to VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Už „Audi Q7“ vairo sėdėjęs užsienietis nepakluso teisėtiems pasieniečių reikalavimams, todėl buvo surakintas antrankiais. Vietnamo piliečius VSAT pareigūnai pristatė į Kalvarijos užkardą, kur abu užsieniečiai pasiskundė, kad jaučiasi blogai. Pasieniečiai iškvietė greitosios pagalbos medikus. Porą apžiūrėję medikai jokių sveikatos sutrikimų nenustatė.

Vietnamiečiai buvo uždaryti į areštinę. Vairuotoją teismas leido suimti dviem mėnesiams. Pirmadienį popiet Vietnamo pilietę Kalvarijos pasieniečiai nugabens iki sienos su Latvija. Planuojamo susitikimo su šios šalies pasieniečiais metu užsienietė bus perduota kaimyninei valstybei.

Vietnamo piliečio „Audi Q7“ saugoma Kalvarijos užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.