Iškrypėliškais santykiais kaltinamas advokatas nutraukė tylos įžadus

Sunkiu nusikaltimu kaltinamas Akmenės advokatas 71 metų Virginijus Gžimaila ėmė svaidytis žaibais. Kaltę neigiantis teisininkas ėmė pirštais baksnoti į prokurorų darbo broką.

Per ikiteisminį tylėjęs V.Gžimaila prabilo - pateikė savąją versiją. <br>G.Šiupario nuotr.
Per ikiteisminį tylėjęs V.Gžimaila prabilo - pateikė savąją versiją. <br>G.Šiupario nuotr.
Per ikiteisminį tylėjęs V.Gžimaila prabilo - pateikė savąją versiją. <br>G.Šiupario nuotr.
Per ikiteisminį tylėjęs V.Gžimaila prabilo - pateikė savąją versiją. <br>G.Šiupario nuotr.
Per ikiteisminį tylėjęs V.Gžimaila prabilo - pateikė savąją versiją. <br>G.Šiupario nuotr.
Per ikiteisminį tylėjęs V.Gžimaila prabilo - pateikė savąją versiją. <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 12, 2017, 9:51 PM

Beveik tris dešimtmečius advokato praktika besiverčiantis akmeniškis V.Gžimaila buvo sulaikytas prieš metus, o dabar jau mina teismo slenkstį.

Teisininkas kaltinamas jaunesnio kaip 16 metų asmens tvirkinimu, sveikatos sutrikdymu ir poveikio liudytojams darymu.

„Esu nekaltas“, – prieš teismo posėdį žurnalistui pareiškė iškrypėliška veikla kaltinamas veikėjas.

Įklampino paauglės pasakojimas

V.Gžimaila buvo sulaikytas pernai rugsėjį, kai paauglė papasakojo apie nederamus santykius su pensininku vyriškiu.

Keturiolikametės pasakojimą išgirdę namiškiai suskubo apie nusikaltimą pranešti socialiniams darbuotojams, o pastarieji informavo teisėsaugininkus.

Įtariama, kad advokatas šią paauglę tvirkino beveik du mėnesius – nuo 2016 m. birželio iki liepos pabaigos.

Įklimpęs teisininkas bandė savaip išspręsti iškilusias bėdas, todėl jam buvo pareikšti įtarimai ir dėl poveikio liudytojams darymo. Be to, mergaitei sušlubavo sveikata.

Teikė advokato paslaugas

Šiaulių teismas šią baudžiamąją bylą bandė atversti vasarą, bet posėdyje nepasirodė kaltinamasis. Vyriškis tai pateisino dideliu užimtumu – kitoje byloje teikė advokato paslaugas.

Antradienį V.Gžimaila teisme pasirodė. Kiek nustebęs teisiamasis žvilgtelėjo į „Lietuvos ryto“ žurnalistą ir pasisiūlė pakomentuoti jam mestus kaltinimus: „Tai – absurdas, nes jokių santykių nebuvo“.

Teisiamųjų suole atsidūręs advokatas sakė, kad su daugiavaike šeima susipažino per skyrybas – teikė valstybės garantuojamą teisinę pagalbą. Antrąsyk pagalbos prireikė, kai kūdikio ėmė lauktis šešiolikametė mergina.

Pateikė savąją versiją

Pasak V.Gžimailos, nėščia mergina turėjo lytinių santykių su vienu, o dvejais metais jaunesnė sesuo – su kitu jaunuoliu. Abu broliai ne kartą teisti, prastą reputaciją pelnę.

„Tėvams išsiskyrus, mergaitė turėjo su motina kraustytis gyventi į kitą rajoną, bet nepanoro išsiskirti su mylimuoju. Taip gimė versija apie nederamus santykius su šeimai padėjusiu advokatu“, – kalbėjo teisiamasis.

V.Gžimaila neneigė, kad mergaitė lankėsi jo biure. Teisininkas tikino, kad jam buvo gaila skurstančios šeimos, todėl pasiūlė padirbėti už atlygį – sutvarkyti kontorą.

„Aš reikalausiu, kad prokuroras būtų nušalintas, nes penkis mėnesius buvo netiriamas nusikaltimas – keturiolikametė lytiškai santykiavo su jaunuoliu“, – žaibais svaidėsi anksčiau Naujosios sąjungos Akmenės skyriui vadovavęs teisiamasis.

Bylai nepakako įrodymų

Per ikiteisminį tyrimą pareigūnai padarė kratas įtariamojo namuose ir darbovietėje. Buvo paimtas teisininko kompiuteris, o iš jo disko atkurti ištrinti pornografinio turinio vaizdai su vaikais.

Nepavyko nustatyti, kas šiuos vaizdus sukėlė į kompiuterį, todėl įtarimai dėl šios veiklos teisininkui nebuvo pareikšti.

Per ikiteisminį tyrimą parodymus duoti atsisakęs akmeniškis teisininkas į teisėsaugininkų akiratį pateko nebe pirmą kartą. Prieš kelerius metus jis buvo įtartas panašiu nusikaltimu, bet juo nusikratė.

Dvi kadencijas Akmenės rajono taryboje dirbęs V.Gžimaila atsipirko specialiojo liudytojo statusu, o įtarimus pareikšti pristigo įrodymų.

Sūnų įklampino kyšis

Problemų turi ne tik iškrypėliška veikla kaltinamas advokatas, bet ir jo sūnus Žilvinas.

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroru Mažeikiuose dirbęs Ž.Gžimaila šį birželį įsivėlė į kyšininkavimo skandalą. Įtariama, kad prokuroras padavė 1000 eurų kyšį Mažeikių teisėjui ir paprašė palankaus sprendimo byloje dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Prokuroras Ž.Gžimaila buvo sulaikytas birželio 29–ąją. Lietuvos generalinis prokuroras Evaldas Pašilis nusikalstama veika įtariamą pavaldinį nušalino nuo pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.