Narkotikus čigonas gabeno prieš tai prisigėręs alkoholio

Rugpjūčio 12 d. Marijampolės policijos pareigūnų dėmesį patraukė į kelio juostas nepataikantis automobilis. Sustabdytas neblaivus (pripūtęs daugiau nei dvi promiles) čigonų tautybės pilietis V. A. (gim. 1960 m.).

 Narkotikus čigonas gabeno prieš tai prisigėręs alkoholio.<br> Marijampolės apskrities VPK nuotr.
 Narkotikus čigonas gabeno prieš tai prisigėręs alkoholio.<br> Marijampolės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 10:02 AM, atnaujinta Sep 13, 2017, 10:08 AM

Kaip rašoma Marijampolės apskrities VPK pranešime, vairuotojas aršiai priešinosi, bet buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jo automobilis taip pat buvo sulaikytas. Netrukus paaiškėjo, jog čia tik kriminalinio įvykio pradžia.

Išsiblaivęs vyriškis jau buvo laisvėje, kai Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo informacijos, jog minėtas čigonas galėjo gabenti narkotinių medžiagų.

Detaliai apžiūrėję sulaikytojo automobilį „Audi“, išradingai įrengtoje slaptavietėje pareigūnai aptiko polietileno maišelį su biria medžiaga. 500 g – tokį kiekį vežė „dėl drąsos“ iki sunkaus girtumo apsvaigęs „kurjeris“. Neabejojama, kad tyrimai patvirtins, jog tai narkotinės medžiagos, nes dėl panašių kriminalinių reikalų V. A. pareigūnams jau yra žinomas.

Marijampolės apskrities VPK pareigūnai pradėjo šio asmens paiešką. Ir jau rugpjūčio 16-osios vakare, apie 19 val., po tarnybos eidami namo, neuniformuoti du Reagavimo skyriaus pareigūnai Kęstučio g. pastebėjo automobilį, iš kurio išlipo trys vyriškiai. Akyliems pareigūnams vienas jų pasirodė labai panašus į ieškomą asmenį, kurio nuotrauka buvo išplatinta darbuotojams.

Atidžiau apžiūrėjus asmenį, kuris buvo užsidėjęs didelius akinius nuo saulės, pareigūnai nusprendė, jog tai galimai ieškomas asmuo. Įtarimus sustiprino iš iš po marškinėlių matomas tatuiruotės fragmentas.

Pareigūnai skubiai informavo kolegas apie galimai ieškomą asmenį ir paprašė pastiprinimo bei tęsė stebėjimą, siekdamas neatkreipti į save dėmesio, o kitas sėdo į kolegos automobilį ir skubiai apvažiavo iš kitos viešbutyje įsikūrusios kavinės pusės, taip tikėdamasis užkirsti kelią įtariamajam, jei šis ketintų pasišalinti.

Skubiai į pagalbą atvykę policijos pareigūnai sulaikė asmenį. Įtarimai pasitvirtino – tai buvo ieškomas asmuo.

Įtariamasis V. A. suimtas dviem mėnesiams. Jam dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.