Dėl prostitucijos teisiami sutuoktiniai norėjo prasmegti į žemę

Iš Baltarusijos į Vilnių tris prostitutes atsivilioję ir dėl prostitucijos organizavimo teisiami sutuoktiniai Irina ir Edvardas Sadauskai dabar labiausiai bijo viešumo.

Sutuoktiniai I.ir E.Sadauskai teisme prašė uždaro posėdžio ir slėpė veidą.<br>T.Bauro nuotr.
Sutuoktiniai I.ir E.Sadauskai teisme prašė uždaro posėdžio ir slėpė veidą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

2017-09-17 11:53

„Teiskite mus, bet kodėl turi kentėti mūsų artimi žmonės“, – vakar vos įžengusi į teismo salę Vilniuje prabilo 40 metų I.Sadauskienė, kuri teisiama kartu su dešimčia metų jaunesniu sutuoktiniu.

Anot I.Sadauskienės, viešumas jau pakenkė jos šeimai. Sužinojusį apie tai, kad ji su vyru yra teisiami, jos uošvį ištiko insultas.

Moteris taip pat kremtasi dėl savo dukters, kuri nesitraukia nuo kompiuterio ir gali perskaityti blogų komentarų apie motiną.

Išvyti žurnalistų nepavyko

„Prašau neviešo teismo posėdžio“, – pareiškė I.Sadauskienė.

Jos prašymą pakartojo ir advokatas Vidmantas Martyšius.

Teisininkas pareiškė, kad prostitucija Lietuvoje nėra kriminalizuota, todėl Sadauskų esą nereikėtų ne tik teisti, bet ir apie juos rašyti.

„Prieš darant nusikalstamą veiką reikėjo pagalvoti, kaip į tai reaguos jūsų artimieji“, – replikavo prokuroras Rimas Juodis ir pareiškė, kad nėra jokio pagrindo daryti uždaro posėdžio.

Jam pritarė ir bylą nagrinėjantis teisėjas.

Siūlė švelnią panelę

Pasak E.Sadausko, prostitucijos verslą jis įsuko pernai rugsėjį.

Internete susipažinęs su viena mergina iš Baltarusijos, jis pasiūlė masažistės darbą ir pakvietė atvykti į Vilnių.

„Siūliau jai tiktai daryti masažą, tačiau ji pati pareiškė, kad gali teikti sekso paslaugas“, – teisinosi E.Sadauskas.

Laukdamas viešnios vyras išnuomojo jai butą, per skelbimus parūpindavo klientų.

„Pasiilgau švelnumo. Jauna švelni panelė laukia dosnaus vyro. Susitikimai su švelnia panele už pinigus“, – tokius skelbimus E.Sadauskas dėdavo internete.

Ir nors jis teigė, kad apie seksą šiuose skelbimuose neužsimenama, paklaustas, ką galvojo juos rašydamas, šyptelėjo: „Visi suprantame, ne maži vaikai esame.“

Paimdavo pusę uždarbio

Padirbėjusi kelias dienas, E.Sadausko teigimu, baltarusė išvažiavo, tačiau po kiek laiko sugrįžo su dviem draugėmis, kurios taip pat norėjo dirbti prostitutėmis.

Taip jo žinioje atsirado nedidelis viešnamis, duodantis jam vis didesnį pelną. Tyrėjai įtaria, kad per šiek tiek daugiau negu metus prostitutės Sadauskams uždirbo apie 14 tūkstančių eurų.

Tokią pačią sumą pasiėmė ir pačios, nes visas pelnas buvo dalijamas per pusę.

Jei prostitutė būdavo nusamdoma pusvalandžiui, 35 eurus iš jos pasiimdavo E.Sadauskas, jei dirbdavo valandą – sąvadautojo kišenėje atsidurdavo 50 eurų.

Teisiamoji purtėsi kaltės

Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad E.Sadauskui aktyviai talkino jo žmona. Ji rūpindavosi, kad merginoms nieko netrūktų, derindavo jų susitikimo laiką su paskambinusiais klientais.

Pati I.Sadauskienė savo indėlį į šeimos prostitucijos verslą teisme menkino.

Moteris teigė, kad nors žinojo, kuo verčiasi jos vyras, ji jam talkininkaudavo labai retai: „Aš tiktai padėdavau, bet pati prostitucijos neorganizavau, jai nevadovavau ir pelno iš jos negavau“, – kuklinosi teisiamoji.

Pričiupo ir sąvadautoją iš Kauno

Kaune demaskuotas prostitucijos tinklas, kuriame dirbo apie 10 moterų. Pareigūnai sulaikė 29 metų sąvadautoją Algirdą Č., įkūrusį du masažo salonus, po kurių iškaba slėpėsi nelegalus verslas.

Algirdo Č. įmonei priklausantys klasikinio ir rytietiško masažo salonai veikė Kauno centre ir Aleksoto rajone, tačiau juose įdarbintos 20–30 metų moterys sekso paslaugas teikė sąvadautojo išnuomotuose butuose.

Dviejų kambarių būstai buvo išnuomojami trumpam laikotarpiui – mėtydamas pėdas sąvadautojas po poros mėnesių keisdavo prostitučių darbo vietas, ieškojo naujų butų.

Įtariamasis per kratą įtikinėjo kriminalistus, jog butuose taip pat atliekamas klasikinis masažas, tačiau dvi prostitutės šias kalbas paneigė. Pareigūnams jos išklojo tiesą, ją patvirtino ir teisėjai.

Algirdas Č. susirasdavo moteris, kurios internete ieškojo darbo. Pakvietus pokalbio į masažo saloną joms būdavo paaiškinama, ką iš tikrųjų reikės daryti.

Tos, kurios sutikdavo su intymiu pasiūlymu, turėdavo dalytis atlygiu per pusę su sąvadautoju. Už valandą sekso klientai mokėdavo po 60–100 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.