Neringos Venckienės sūnų teisme atpažino mokytoja

Kartu su motina Neringa Venckiene į užsienį pasprukęs 18-metis Karolis  Venckus vėl buvo prisimintas Vilniaus miesto apylinkės teisme. 

 L.Kedienė teisme aiškinosi dėl anūko. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 L.Kedienė teisme aiškinosi dėl anūko. <br> V.Ščiavinsko nuotr. 
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
 T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 4:32 PM, atnaujinta Sep 20, 2017, 7:21 AM

Šis teismas nagrinėja bylą, kurioje jo senelė Laimutė Kedienė kaltinama  sukursčiusi mažamečius giedoti iškraipytą Lietuvos himną bei paskleidusi  melagingas žinias apie tuometį Kauno apygardos prokuratūros vadovą  Kęstutį Betingį.   

Teismo salėje peržiūrėjus vaizdo įrašą iš 2010 metų vasario 1-ąją prie  Kauno apygardos prokuratūros vykusio piketo, Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos (dabar gimnazija - aut.past.) lietuvių kalbos mokytoja Zigrita Petraitienė atpažino  savo auklėtinius Karolį Venckų bei jo antros kartos pusbrolį Simoną. 

Berniukai kartu su dar keliais vaikais giedojo iškraipytą Lietuvos himną.  Kai prie nepilnamečių priėjo policijos pareigūnai, vaikai teigė į piketą atėję be suaugusiųjų. Įraše matėsi netoliese vaikštanti L.Kedienės sesuo Audronė Skučienė.  

Mokytoja Z.Petraitienė ją pažinojo tik iš televizijos laidų. Pedagogė  nepažinojo ir kitų šioje akcijoje dalyvavusių vaikų. Apie piketą prie prokuratūros Z.Petraitienė teigė girdėjusi iš mokykloje šurmuliuojančių  vaikų, bet kad jame dalyvavo jos auklėtiniai, mokytoja nežinojo. 

K.Venckaus klasės auklėtoja ji buvo nuo 5 iki 7 klasės, be to dėstė jam  lietuvių kalbą. Būdamas septintokas, prieš pat Velykas, jis kartu su  motina N.Venckiene išvyko iš Lietuvos. Tuomet jo klasės auklėtojai pirmą kartą teko bendrauti su policija. 

K.Venckui išvykus, mokslų toje pačioje mokykloje nebetęsė ir  bendraklasis jo giminaitis - N.Venckienės pusserės Sonatos Žukauskienės sūnus. Kitus mokslo metus jis pradėjo jau Sveikatos mokslų gimnazijoje. 

Z.Petraitienė prisiminė, jog K.Venckus buvo labai aktyvus moksleivis ir  pavadino jį klasės lyderiu. Tačiau nuo penktos klasės jis savo  drabužiuose jau segėjo ženklelį su D.Kedžio atvaizdu ir užrašu „Pedofilams - ne“. 

Kitame teismo posėdyje planuojama apklausti ne tik dar vieną K.Venckaus  mokytoją, bet ir jo tėvą advokatą Aidą Venckų. 

To paprašė L.Kedienė, įsitikinusi, jog tėvai buvo atsakingi už sūnaus  auklėjimą ir jo elgesį.

„Aš nebuvau to vaiko globėja, jis su manimi  negyveno. Neneigiu, kad jo paklausiau apie tą dainą, bet aš neliepiau  jos dainuoti", - aiškino L.Kedienė.

Teisiamoji teismui priekaištavo, jog posėdyje apklausiama tik po vieną  liudytoją, dėl ko procesas gali užsitęsti:

„Man jau beveik 80 metų, aš  nebeturiu nei sveikatos nei pinigų važinėtis į posėdžius Vilniuje. Kodėl  jie negali būti rengiami Kaune?“.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.