Policijai pasipriešinusi moteris apkaltinta melagystėmis

Policijai pasipriešinusi moteris ir pareigūnus apkaltinusi smurtu, dabar pati buvo apkaltinta melagingų parodymų davimu ir turės aiškintis teisme.

Policijai pasipriešinusi moteris apkaltinta melagystėmis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policijai pasipriešinusi moteris apkaltinta melagystėmis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-27 09:06, atnaujinta 2017-09-27 09:21

Kaip pranešė Alytaus apskrities VPK, šių metų gegužės mėnesį Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūroje gautas keturiasdešimties metų alytiškės pareiškimas, kad Alytuje, Žiburio gatvėje esančiame prekybos centre ją neteisėtai sulaikė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pareiškėja nurodė, kad policijos pareigūnai ją sumušė ir prieš ją panaudojo kitus neteisėtus veiksmus.

Moteris buvo įspėta dėl gresiančios atsakomybės už melagingų parodymų davimą. Apklausos metu ji paaiškino, kad nurodytu laiku atvyko policijos pareigūnai ir jai bandant mobiliuoju telefonu nufilmuoti pareigūnus prieš ją buvo panaudoti fiziniai veiksmai.

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo.

Atliekant ikiteisminį tyrimą apklausti liudytojai, išaiškintos įvykio aplinkybės, peržiūrėta prekybos centro filmuota vaizdo medžiaga. Nustatyta, kad pareiškėja pati priešinosi policijos pareigūnams, kurie bandė geranoriškai ir taikiai išspręsti kilusį konfliktą.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad moteris, apklausta kaip liudytoja, pateikė melagingą skundą ir davė melagingus parodymus. Rugsėjo 22 d. gautas Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą. Nutarime prokuroras nurodė spręsti klausimą dėl galimos nusikalstamos veikos.

Rugsėjo 25 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pareiškėjos melagingų skundo, pareiškimo, pranešimo, duotų parodymų, išvadų ir vertinimo. Įrodžius šių nusikalstamų veikų pagrįstumą gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?