Pasieniečiams įkliuvo neteisėtai sieną perėję du čečėnai ir baltarusis

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė du čečėnų tautybės rusus ir baltarusį. Pirminiais duomenimis, trijulė į Lietuvą atklydo perbridusi Šalčios upę.

 Pasieniečiams įkliuvo neteisėtai sieną perėję du čečėnai ir baltarusis.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiams įkliuvo neteisėtai sieną perėję du čečėnai ir baltarusis.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2017, 3:02 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 3:04 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Kiemeliškių kaimu esančioje autobusų stotelėje sulaikė tris vyrus. Paaiškėjo, kad 23 ir 35 metų čečėnų tautybės Rusijos piliečiai bei 37-erių baltarusis Lietuvoje yra nelegaliai. Užsieniečiai turėjo savo vardais išduotus pasus, tačiau juose nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų savininkams teisėtai būti bendrijos erdvėje.

Nuo trijulės sulaikymo vietos iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – pustrečio kilometro. Dviejų šalių riba čia eina Šalčios upe, kurią, pirminiais duomenimis, visi trys vyrai perbrido draudžiamoje vietoje. Netoliese miške pasieniečiai aptiko tris krepšius su drabužiais bei asmeniniais sulaikytųjų daiktais.

Čečėnams ir baltarusiui dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Sulaikytieji uždaryti į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.