Kaimo žmonės šoke: tėvas įtariamas seksualiai priekabiavęs prie dukros

Viename Telšių rajono kaimo vienkiemyje gyvenusios šeimos idilę nutraukė sunkūs kaltinimai. Be fizinio ir psichologinio smurto, septyniolikametės tėvas įtariamas seksualiniu priekabiavimu. 

Kas vyksta vienkiemio sodyboje iškilo į paviršių tuomet, kai moksleivė daugiau nebeištvėrė laikyti paslaptį ir išsipasakojo apie tai, kas ją slegia, draugėms. <br>M.Patašiaus nuotr.
Kas vyksta vienkiemio sodyboje iškilo į paviršių tuomet, kai moksleivė daugiau nebeištvėrė laikyti paslaptį ir išsipasakojo apie tai, kas ją slegia, draugėms. <br>M.Patašiaus nuotr.
Vaikai, jaunimas, merginos, pedofilija, mokykla, pamokos, moksleivės, kuprinė, mokinio krepšelis, kojos, sijonas<br>kiti
Vaikai, jaunimas, merginos, pedofilija, mokykla, pamokos, moksleivės, kuprinė, mokinio krepšelis, kojos, sijonas<br>kiti
Daugiau nuotraukų (2)

Giedra Akavickienė

Oct 6, 2017, 6:33 AM

Sudėtinga šeimos istorija Dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Pasak šeimą pažįstančių sodiečių, įtariamasis – aplinkinių gerbiamas žmogus, o nukentėjusioji – gabi ir pareiginga moksleivė.   

Kas vyksta vienkiemio sodyboje iškilo į paviršių tuomet, kai moksleivė daugiau nebeištvėrė laikyti paslaptį ir išsipasakojo apie tai, kas ją slegia, draugėms. 

Pašiurpusios klasiokės padrąsino draugę nueiti pas mokyklos socialinę pedagogę. Išklausiusi skausmingą išpažintį socialinė pedagogė suprato, kad viena nieko nenuveiks.

Atvejis pernelyg sudėtingas, ne mokyklos jėgomis problemą išspręsti. Pedagogė, kaip ir priklauso, informavo Telšių rajono savivaldybės vaiko teisių apsaugos skyrių.

Nukentėjusi septyniolikametė buvo skubiai atskirta nuo tėvo, apgyvendinta kitoje vietovėje giminaičių šeimoje.

Pasak aplinkinių, šeimos gyvenimo istorija itin sudėtinga: mergaitės mama anksti išėjo iš šio pasaulio, vaikus augino vienas tėvas. Šį rudenį namuose liko viena dukra su tėvu.

Sijonai buvo tabu

Mergaitė atskleidė, kad tėviška meilė buvo keista. Tėvas užduodavo sunkius, ne nepilnametės pečiams pakeliamus ūkiškus darbus, drausdavo dėvėti sijonus, sukneles, kitaip gražintis.

Iš tėvo namų  paimta septyniolikametė, aplinkinių teigimu, tiesiog pražydo. Bendraamžiai ją pirmąkart išvydo dėvinčią sijoną vietoj įprastų kelnių.

Kaime pusę lūpų kalbama, kad tėvas galimai seksualiai priekabiavo prie dukters. Šiuos sunkius kaltinimus vyras vadina paistalais ir prašo aplinkinių tikėti juo, o ne nepilnamete.

„Koks pragaras turėjo vykti vienkiemyje, jeigu mergina pati pareiškė norą išeiti iš namų, o į klausimą, ar nebijosi išeiti gyventi į vaikų globos namus, esą atsakiusi, kad ten būsią šimtą kartų geriau negu gimtuosiuose namuose“, – kalbėjo žmonės.

Kaimo žmonės įtariamąjį apibūdino kaip darbštų ūkininką.

„Viešumoje vyras sudarė tvarkingo žmogaus įvaizdį. Kas vykdavo vienkiemyje gyvenančioje šeimoje, mes nežinome“, – galvas kraipė gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.