Pareigūnų pergudrauti nepavyko: prisidirbo ne tik girtas vairuotojas, bet ir jo sugyventinė

Maždaug prieš metus Šakių gyventojas porai metų prarado teisę vairuoti, nes prie vairo sėdo girtas. Vyras nepasimokė ir tokia pati istorija pasikartojo už pusmečio. Galiausiai nubausta buvo ir vyro sugyventinė.

Vyras du kartus sučiuptas girtas prie vairo.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Vyras du kartus sučiuptas girtas prie vairo.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 3:48 PM, atnaujinta Oct 6, 2017, 4:02 PM

Kaip pranešė Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Šakių gyventojas (gim. 1981 m.) antrą kartą prie vairo neblaivus buvo sučiuptas vasario 24 dienos rytą, apie 8 val. 

Alkoholio matuoklis tąkart parodė 1,5 promilės girtumą. Netrukus kraujas, alkoholio kiekiui jame nustatyti, paimtas ir gydymo įstaigoje. Tuomet kraujyje rasta 1,46 promilės, todėl pradėta administracinio nusižengimo teisena dėl transporto priemonės vairavimo neblaiviam ir neturint tam teisės.

Automobilis „Opel Astra-G-Caravan“, kurį ir vairavo neblaivus vyras, buvo registruotas jo sugyventinės (gim. 1980 m.) vardu, todėl kovo 31 dieną jai ir buvo grąžintas. 

Automobilio savininkė buvo pasirašytinai supažindinta, jog privalo jį saugoti, neparduoti ir kitaip neperleisti kitiems asmenims, kol bus priimtas sprendimas administracinėje byloje. 

Netrukus jai buvo nurodyta, kad dėl sugyventinio padaryto administracinio  nusižengimo minėtas automobilis yra konfiskuojamas. Apie tai sužinojęs vyras automobilį išardė, o detales pardavė. 

Tuo tarpu automobilio savininkė apie ardomą automobilį policijos ar mokesčių inspekcijos neinformavo. Liepos 18 dieną , kai automobilio konfiskuoti atvyko mokesčių inspekcijos pareigūnai, paaiškėjo, kad automobilio jau nebėra. Apie tai informuota policija.

Už tai, kad nevykdė Administracinių nusižengimų kodekse numatyto reikalavimo (užtikrinti, kad transporto priemonė nebūtų perleista kitiems asmenims iki nutarimo apskundimo termino pabaigos, o įsiteisėjus nutarimui konfiskuoti transporto priemonę - iki nutarimo vykdymo) moteriai skirta 3000 eurų bauda. 

Tai yra kone dvigubai daugiau nei 2003-ųjų metų "Opel" rinkos kaina. 

Transporto priemonės savininkui dėl nustatytų reikalavimų nevykdymo gresia administracinė atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.