Pasivaikščiojimas Tauragėje juodaodžiui futbolininkui baigėsi liūdnai

Kiek daugiau nei du mėnesius Tauragėje gyvenantis ir „Tauro“ futbolo klube žaidžiantis 18-metis Bahas Habibas iš Belgijos susidūrė su tamsiąja gyvenimo Lietuvoje puse – jis gatvėje buvo sumuštas ir apiplėštas.

Iš Belgijos atvykęs B.Habibas Tauragėje tapo trijų nusikaltėlių auka.
Iš Belgijos atvykęs B.Habibas Tauragėje tapo trijų nusikaltėlių auka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 8:13 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 11:21 AM

Sutemus saugiausia sėdėti viešbutyje. Tuo įsitikino 18-metis „Tauro“ futbolo klubo saugas B.Habibas, kuriam pasivaikščiojimas po naktinę Tauragę baigėsi susidūrimu su plėšikais.

Juodaodis užpultas vėlų antradienio vakarą, kai iš viešbučio, kuriame gyvena kartu su kitais užsieniečiais futbolininkais, vienas nusprendė nueiti į kavinę.

Užsienietis buvo užpultas maždaug kilometras nuo viešbučio, pačiame miesto centre, Dariaus ir Girėno bei Vytauto gatvių sankryžoje, prie prekybos centro.

Prie jo priėjo trys jauni vyrai, vienas jų rankoje laikė peilį. Nors užsienietis nesuprato, ką lietuviškai jam aiškino nusikaltėliai, jų kėslai abejonių nekėlė – užpuolikams reikėjo pinigų.

Pasak B.Habibo, šiek tiek pamosikavęs prieš jį peiliu vienas nusikaltėlis griebė jam už gerklės ir pradėjo smaugti, o kitu du jam padėjo.

Kol futbolininkas bandė ištrūkti iš nusikaltėlių gniaužtų, šie naršė po jo striukės kišenes.

Daug turto jose nebuvo. Plėšikai atėmė 50 eurų, banko kortelę ir viešbučio kambario raktą.

Futbolininkas rankose laikė mobilųjį telefoną ir net keliskart sudavė juo užpuolikams, bet tamsoje plėšikai greičiausiai jo nepastebėjo ir neatėmė.

Neaišku, kuo šis nusikaltimas būtų pasibaigęs, jeigu ne pro šalį einanti moteris. Pamačiusi trijų vyrų mušamą ir stumdomą juodaodį ji pradėjo rėkti.

Plėšikai puolė bėgti, bet B.Habibas su savo daiktais taip lengvai išsiskirti nenorėjo. Sportininkas pasileido paskui nusikaltėlius ir vieną jų sučiupo, bet buvo priverstas jį paleisti, kai jam į pagalbą atskubėjo draugai.

Trijulei dingus B.Habibas grįžo į viešbutį ir apie užpuolimą papasakojo komandos draugui.

Dėl plėšimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o B.Habibui dėl sumušimų pasiūlyta pasitikrinti medicinos įstaigoje.

Futbolininkas nukentėjo nestipriai – atsipirko keliomis mėlynėmis ir stresu. Tai jam netrukdys toliau treniruotis su komanda.

B.Habibas į Tauragę atvyko liepos pabaigoje.

„Tauro“ futbolo klubo, kuris žaidžia antroje pagal pajėgumą Lietuvos futbolo lygoje, direktorės Linos Šetkienės teigimu, 18-metis yra labai ramaus charakterio, mėgsta būti vienas: „Jis pats tikrai nesivels į kokius nors konfliktus. Tai ne toks žmogus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.